Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Так просто й глибоко сказала про Миколу Зінчука його племінниця

Волинь-нова

Так просто й глибоко сказала про Миколу Зінчука його племінниця

Надія Веремчук на відкритті фотовиставки «На старих фотографіях всі молоді...» Волинь і краяни на світлинах фотокореспондента газети «Волинь-нова» Миколи Зінчука»

Валентина ХМЕЛЬОВСЬКА


Цими днями воно відбулося в Любомльському краєзнавчому музеї. Тож із його рідного села Куснища приїхали родичі, земляки, щоб добрим словом згадати того, кого по-родинному, по-сусідськи називали Коля…
На жаль, скромні виставкові площі районного музею дали можливість показати лише невелику частину експозиції, створеної спільними зусиллями редакції нашої газети та Волинського краєзнавчого музею. Але навіть вона дає уявлення про небуденний талант фотомайстра, якому довелося фотографувати всіх українських президентів, багатьох визначних політичних діячів, яскравих представників культури, літератури, науки.



Колишня вчителька із Куснищ Ганна Шлапук пригадала, що захоплення юного Колі Зінчука фотосправою почалося з приходом у школу педагога Петра Гнатовича Панасюка, який організував для сільських дітей фотогурток.



Але найбільше він любив мати справу з людиною праці від плуга, від верстата. Саме про це згадував у своєму виступі директор Любомльського краєзнавчого музею Олександр Остапюк.
Колишня вчителька із Куснищ Ганна Шлапук пригадала, що захоплення юного Колі Зінчука фотосправою почалося з приходом у школу педагога Петра Гнатовича Панасюка, який організував для сільських дітей фотогурток. Він у 1960-ті роки користувався неабиякою популярністю.
Цікавими роздумами про земляка, про розвиток фотосправи поділився вчитель, краєзнавець, який досліджував історію рідного села, Василь Загура.
Про те, як була створена ця виставка, про яскраві епізоди спільної праці розповіла гостя з Луцька, журналістка, письменниця Валентина Штинько.
Враженнями від фотовиставки поділилися керуючий справами Любомльської районної ради Олексій Хом'як, голова Куснищанської сільської ради Петро Куран та інші.
Співробітники музею підготували й видали буклет, передмову до якого написала Юлія Хвас.



Слово про нашого фотографа говорить Валентина Штинько.


 

Telegram Channel