Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

У четвер суд розглядатиме резонансну кримінальну справу проти волинського податківця

Заступника ГУ ДФС у Волинській області Руслана Вандьо спіймали на хабарі у 400 тисяч гривень ще два роки тому

У червер, 13 квітня, у Луцькому міськрайонному суді буде слухатися кримінальна справа щодо заступника ГУ ДФС у Волинській області Руслана Вандьо.  Два роки тому його разом з начальником управління



У травні 2015 року Вандьо звільнили з посади, однак Феміда допомогла йому поновитися. Увесь цей час він ходить на роботу, отримує заробітну плату і працює над збором податків).



податкового і митного аудиту Віктором Полюховичем спіймали на хабарі у 400 тисяч гривень. У травні 2015 року Вандьо звільнили з посади, однак Феміда допомогла йому поновитися. Увесь цей час він ходить на роботу, отримує заробітну плату і працює над збором податків). Для мене прийти на це судове засідання справа честі, - пише на своїй сторінці у "Фейсбуці" волинська журналістка Оксана Петрук.


Нагадаємо, Руслан Вандьо перебуває на державній службі з грудня 2003 року. Заступником начальника Головного управління ДФС у Волинській області призначений 30 грудня 2014 року, пишуть "Наші гроші. Львів"


Торік, 9 лютого, Руслана Вандьо разом з начальником управління податкового і митного аудиту Вікторем Полюховичем спіймали на хабарі у 400 тис. грн. На судовому засідання щодо обрання міри запобіжного заходу 11 лютого 2015 року у Печерському райсуді Києва Руслана Вандьо під варту не взяли – брат податківця Ігор Вандьо вніс за підозрюваного заставу у розмірі 365 тис. грн. Останнє судове засідання за даним кримінальним провадженням було призначене на 12 жовтня 2016 року і розглядалось у Луцькому міськрайонному суді Волинської області.


Після скандалу у травні 2015 року Вандьо звільнили з посади, однак він поновився у судовому порядку, додатково намагаючись стягнути з ГУ ДФС у Волинській області 19,9 тис. грн середнього заробітку за час вимушеного прогулу. У відповідь податківці подали апеляційну, а потім і касаційну скарги. Розгляд справи у Вищому адмінсуді України відбувся 13 жовтня, його результати наразі невідомі.

Telegram Channel