Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Пишете вірші? Надішліть їх на суд журі

Волинь-нова

Пишете вірші? Надішліть їх на суд журі

«…Бо дивна річ: людина кожна якоюсь мірою поет», – цей вислів Максима Рильського став гаслом аматорського конкурсу його імені – Всеукраїнського вернісажу «Троянди й виноград», презентація якого відбулася 11 квітня в агенції УНІАН в Києві. До участі в ньому організатори запрошують і волинян

Оксана КРАВЧЕНКО
Поетичний аматорський марафон триватиме майже півроку – по вересень включно, після чого журі, у складі якого Борис Олійник, Іван Драч, Микола Луків, Петро Засенко, Володимир Бутко, Станіслав Шевченко, Вікторія Колесник і Максим Рильський (онук класика), визначать 12 лауреатів конкурсу. Переможців запросять до Києва на літературно-мистецький вечір, під час якого гості читатимуть свої вірші, отримають дипломи та почесні відзнаки – кришталеві троянди.



«Троянди й виноград» – це конкурс для найширших верств населення. Він ставить за мету відкрити дарування людини, яка, можливо, пише тільки для себе.



Це вже четвертий подібний конкурс імені Максима Рильського для поетів – аматорів. Перші три відбувалися в 2006, 2008 та в 2012 роках. Організаторами Вернісажу-2017 виступили родинний фонд Максима Рильського, Український фонд культури та Київський літературно-меморіальний музей М.Т. Рильського за підтримки корпорації «Еталон».


В кожному з трьох попередніх конкурсів брали участь від 200 до 250 поетів із усіх без винятку регіонів країни, але найбільш активними виявилися Київ, Житомирська, Полтавська, Херсонська, Дніпропетровська та Хмельницька області. Наймолодшим учасникам було 10-12 років, найстаршим – 70-80. У 2008 році лауреатом став і наш земляк – Віталій Лихобицький із Ковеля, колишній шахтар.


– «Троянди й виноград» – це конкурс для найширших верств населення. Він ставить за мету відкрити дарування людини, яка, можливо, пише тільки для себе, – говорить Максим Георгійович Рильський, голова родинного Фонду імені свого діда.- Поет завжди гостро відчуває ритм сьогодення, концентровано викладає своє сприйняття його, а ми отримуємо духовний зріз життя суспільства, можливо емоційний, але не менш достовірний, аніж рейтинги та опитування».


Положенням конкурсу передбачено чотири номінації: патріотична, філософська, інтимна, пейзажна лірика. Від кожного учасника чекають один або кілька віршів ( бажано, один з них – сонет) загальним обсягом до 150 друкованих рядків. Всі твори необхідно надсилати на адресу музею Максима Рильського ( 03039,Київ-39, вул. Максима Рильського,7 з поміткою «Поетичний вернісаж»). Остання дата на поштовому штемпелі – 25 вересня. Учасники конкурсу мають вказати номінацію свого твору, а також надати основні дані про себе – ПІБ, повна адреса, контактний телефон, вік, освіта, місце роботи, посада. Надіслані твори не рецензуються та не повертаються.

Telegram Channel