Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«Зелена» заздрість «Вереса» (Відео)

Волинь-нова

«Зелена» заздрість «Вереса» (Відео)

На газоні, який рівнянам і не снився, вони впевнено здобули таку бажану перемогу

Сергій ХОМІНСЬКИЙ


Чемпіонат України з футболу, Перша ліга. 24 тур. «Скала» (Стрий) – «Верес» (Рівне) – 0:3 (0:1 – Руслан Степанюк, 8 хв.; 0:2 – Ігор Сікорський, 41; 0:3 – Руслан Степанюк, 43). 9 квітня. Стрий. Стадіон «Сокіл». 720 глядачів.


Головний суддя Юрій Іванов (Макіївка).


«Верес»: Олександр Ільющенков, Олексій Зозуля, Василь Білий, Сергій Борзенко, Артур Западня, Борис Орловський (Тарас Коблюк, 87 хв.), Валерій Кучеров, Антон Котляр, Ростислав Волошинович (Сергій Герасимець, 67), Ігор Сікорський (Дмитро Козьбан, 70), Руслан Степанюк. Головний тренер Володимир Мазяр.


До Стрия «Верес» поїхав після трьох поспіль поразок, які призвели до втрати другої сходинки в турнірній таблиці. 



Матч припав якраз на Вербну неділю, тож вболівальники рівненського клубу з’явилися на стадіоні у Стрию… з вербовими різочками. Явно натякаючи: «Хлопці, не шуткуйте!».



Володимир Мазяр зробив певні висновки вже щодо стартового складу. Скажімо, «основний» воротар рівнян Богдан Когут лишився у запасі. Замість нього вийшов Олександр Ільющенков.


А ще матч припав якраз на Вербну неділю, тож вболівальники рівненського клубу з’явилися на стадіоні у Стрию… з вербовими різочками. Явно натякаючи: «Хлопці, не шуткуйте!».


Подіяло! «Червоно-чорні» здобули найвпевненішу перемогу туру (у жодному іншому матчі не було забито більше двох голів).


Дубль на рахунку кращого бомбардира першості Руслана Степанюка (до речі, після кількаматчевої гольової «паузи»). Ще один раз стриян засмутив Ігор Сікорський. Один раз «Верес» забив у дебюті поєдинку, ще двічі – під завісу першого тайму. Відверто кажучи, були сподівання на продовження гольової феєрії після перерви. Проте вони не справдилися. Хоча, з цього приводу ніхто не засмутився – перемога і так видалася переконливою (та все ж, варто бути свідомими того, що й суперник нині не належить до «першолігових грандів»).


Відеоогляд гри із офіційного сайту НК «Верес» – https://www.youtube.com/watch?v=oU9b031k8Z4 :



Проте другу сходинку рівнянам «відвоювати» не вдалося, адже «Десна» також здобула перемогу (як і «Іллічівець»).



11 квітня Володимир Мазяр відзначив першу річницю свого перебування на посту головного тренера «Вереса».



Щоправда, на це можна сподіватися за результатами наступного туру. «Верес» вже завтра, 14 квітня, прийматиме «Гірник-Спорт» з Горішніх Плавнів (початок матчу о 16.00). Натомість чернігівська «Десна» поїде в гості на Київщину до дуже непростого «Колоса» (матч відбудеться 15 квітня)…


До речі, позавчора, 11 квітня, Володимир Мазяр відзначив першу річницю свого перебування на посту головного тренера «Вереса».


Здобутки наставника рівнян очевидні. Під його керівництвом «Верес» завоював срібні медалі чемпіонату Другої ліги 2015-2016 та путівку до Першої ліги. За цей час команда провела 35 офіційних матчів, в яких здобула 23 перемоги, 5 разів зіграла унічию та зазнала 7 поразок з різницею м`ячів 68:32. Трохи хмаринок на цю приголомшливо сонячну картинку нагнала якраз ота нещодавня серія з трьох поразок.


ЗА ВОРОТАМИ



Володимир МАЗЯР, головний тренер «Вереса»:



Дякуємо, що провели чотири дні у Львові, тому що в самому Рівному не те, що немає, де тренуватися, нам не дають, де тренуватися.



«Ми грали проти організованої команди, грали після трьох поразок, тому трішки було хвилювання. Ми сьогодні здобули результат, командні дії почали підтягуватися, хоча роботи багато. Дякуємо, що провели чотири дні у Львові, тому що в самому Рівному не те, що немає, де тренуватися, нам не дають, де тренуватися. «Хімік» відмовив, «Водник» теж.


Таке враження, що ми у Рівному і не потрібні. Хочу подякувати нашим спортивному та генеральному директорам, які пішли на витрати і дали можливість потренуватися на хорошому полі. Бачите, якість гри трішки, крапельку піднялася, але роботи ще багато.Нам треба було добитися результату, переломити психологічний тягар, і ми це зробили».


 


Роман ГНАТІВ, головний тренер «Скали»:



«Верес» сьогодні підтвердив клас команди, що прагне до Прем’єр-ліги.



«Нам не вдалося створити потрібної кількості моментів, щоб забити голи. Не вдалося зіграти надійно у захисті при флангових прострілах. Це призвело до голів та безлічі моментів біля наших воріт. Щодо суперника, то у кожної команди буває спад. Звісно, що поразки не додають позитивних емоцій, це тисне, до того ж у «Вереса» були проблеми з тренувальними полями. Вийшовши на наше поле, вони сказали, що на кращих полях ще не тренувалися. Це стало додатковим стимулом. Я бачив, як у тренерів горіли очі, коли вони побачили це поле, не кажучи вже про гравців. А загалом «Верес» сьогодні підтвердив клас команди, що прагне до Прем’єр-ліги».


Усі результати 24-го туру: «Інгулець» – «Геліос» – 0:0; «Оболонь-Бровар» – МФК «Миколаїв» – 2:0; «Гірник-Спорт» – «Буковина» – 0:0; «Арсенал-Київ» – «Черкаський Дніпро» – 0:0; «Авангард» – «Колос» – 0:1; ПФК «Суми» – «Іллічівець» – 0:2; «Десна» – ФК «Тернопіль» – 2:0; ФК «Полтава» – «Нафтовик-Укрнафта» – 1:1; «Скала» – «Верес» – 0:3.



З ФК «Полтава» знято 3 очки згідно з рішенням КДК ФФУ від 10.11.2016 року.


Лідери гонки бомбардирів: Руслан Степанюк («Верес») – 17 голів (3 – з пенальті), Руслан Кісіль («Іллічівець») – 13.


На фото: Побачивши газон у Стрию, рівняни пороззявляли роти від захвату, проте швидко опанували себе...  і «відвантажили» господарям три голи.

Telegram Channel