Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

У Нововолинську дітей з Донбасу вчили писанкарству

Вперше в Нововолинському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді був проведений майстер-клас з писанкарства для вимушених переселенців із зони антитерористичної операції

Роксолана ВИШНЕВИЧ
Майстриня тонкого писанкарства, начальник управління праці та соціального захисту населення Наталія Волчанюк розповіла про візерунки, символи, характерні для Волині. Зазначила, що розписувати писанку до Великодня українці мають з великою пошаною, бо закладають у це дійство  сакральні символи власної долі  та свого благополуччя.



Приємно, що діти із Сходу переймали традиції Волинського краю.



В залі запанувала творча атмосфера. Діти з цікавістю спостерігали за рухами майстра, уважно вибирали символи і з великим старанням переносили їх на яйце. Директор центру соціальних служб для сім»ї, дітей та молоді Лілія Бойко вправно допомагала юним писанкарям освоювати нові писачки, користуватися воском. Але найбільше усі присутні чекали моменту зняття воску. Потрібно було бачити очі дітей і чути їхнє радісне захоплення,  коли з чорних значків поставали яскраві фігури, квіти, сонце. Усім  було весело і цікаво. Приємно, що діти із Сходу переймали традиції Волинського краю.

Telegram Channel