Курси НБУ $ 39.00 € 42.16

Володимир Гройсман закликав Парламент ухвалити 5 ключових рішень

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман закликав Верховну Раду якнайшвидше розглянути та ухвалити п’ять ключових реформ, які дозволять змінити макроекономічну ситуацію, забезпечити ріст економіки в країні та забезпечити сталий соціальний захист.  Про це Глава Уряду сказав в ході виступу у Верховній Раді

«Цього року ми маємо провести ефективну пенсійну реформу. Уряд запропонує модель, яка дозволить з 1 жовтня не давати подачки, як це було раніше, а для понад 5 млн пенсіонерів підняти пенсії від 200 до 1000 грн щомісяця і це при тому, що макроекономічні показники будуть стабільними, - сказав Володимир Гройсман. - Ми спільно відмінимо оподаткування для працюючих пенсіонерів. Зробимо перерахунок для ще 4 млн пенсіонерів».
Говорячи про пенсійну реформу, Глава Уряду також підкреслив, що сам механізм перетворень, в разі їх ухвалення,  дозволить пенсіонеру отримувати гідне фінансове забезпечення, яке буде прив’язане до трудового стажу.  «Не треба забувати й про дефіцит бюджету Пенсійного фонду, який становить приблизно 5% нашого ВВП. Тут потрібен баланс, і Уряд цей баланс знайшов. Це буде історичне рішення», - сказав Прем’єр-міністр.



  «П’ять ключових реформ, і зміни будуть відчутні. І я готовий за успіх цих реформ нести всю політичну відповідальність, але я вірю в успіх реформ»



Наступний крок - проведення змін у земельних відносинах, які дозволять сформувати сталий  фермерський клас. Слідом - продаж державного майна, яке неефективно використовується. Володимир Гройсман додав, що прибутковими є лише третина держкомпаній, решта продукують збитки на десятки мільярдів гривень.
«Ми можемо пройти шлях, який дозволить ефективно використовувати підприємства через публічний продаж, дозволить залучити інвестиції, створити нові робочі місця», - зазначив Володимир Гройсман.
Він також нагадав, що в числі п’яти реформ - перетворення в освіті й охороні здоров’я. «Маємо також  пришвидшити прийняття цих рішень. Українці отримають доступ до нової, якісної української школи, - сказав Глава Уряду. - Ще одна реформа - в сфері охорони здоров’я.  Можемо сформувати нову систему фінансування системи охорони здоров’я, сформувати нові госпітальні округи, запровадити окремі програми».
Прем’єр-міністр підкреслив, що запропоновані Урядом реформи дозволять кожному українцю відчути зміни в житті. «П’ять ключових реформ, і зміни будуть відчутні. І я готовий за успіх цих реформ нести всю політичну відповідальність, але я вірю в успіх реформ», - додав Володимир Гройсман, інформує урядовий портал.

Telegram Channel