Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Пасхальне послання високопреосвященнішого ВАРФОЛОМІЯ, митрополита Рівненського та Острозького УПЦ МП

Волинь-нова

Пасхальне послання високопреосвященнішого ВАРФОЛОМІЯ, митрополита Рівненського та Острозького УПЦ МП

Христос Воскресе! Всечесні отці, брати і сестри! У день світлого Христового Воскресіння, коли небо і земля торжествують, коли весь християнський світ святкує перемогу життя над смертю, наші думки і мрії знову і знову повертаються до Воскресіння Христового

Той, у Чиїх руках влада життя над смертю, Хто не мав гріха, був зганьблений і проклятий, помер на хресті, щоб звільнити рід людський від гріха, прокляття та вічної смерті. Христос через Своє Воскресіння із мертвих привів нас від духовної смерті до відродження та воскресіння. Тому воскреслий Христос для віруючих у Нього стає начальником життя, первенцем серед померлих та новим Адамом, Який приводить до життя вічного в небесних оселях.



Наш священний обов’язок – підносити свої молитви і робити все можливе, щоб берегти мир і спокій у нашій Церкві і дорогій Україні.



Через Воскресіння Христове відбулося наше спасіння. Ми впевнені, що воскреслий Христос очищає нас від наших гріхів, коли ми каємося в них. Це означає, що всі ми, хоч і помремо, але прийде час, як і Христос, воскреснемо тілом і оживемо, і наше життя буде безсмертним та вічним. Для нас, православно віруючих людей, Воскресіння Христове є настільки важливою подією, що святий апостол Павло вказує на неї, як на істину всього християнського вчення: «А якщо Христос не воскрес, то і проповідь наша марна, марна і віра наша» (1 Кор. 15,14).
Незбагненна любов Отця Небесного до роду людського принесла в жертву за звільнення людства від влади смерті Єдинородного Свого Сина, Який поклав початок воскресіння всіх нас для вічного життя і нескінченної радості в оселях Отця Небесного.
Свято Воскресіння Христового нікого з православних християн не може залишити байдужим. Урочисте Пасхальне богослужіння, море палаючих свічок у наших храмах, церковний передзвін, який кличе до неба, пасхальні крашанки й пишні паски, — все це, дороге і знайоме нам з дитинства, складає спільну картину пасхальної радості та урочисту таємничість.
Дорогі брати і сестри! У непростий час, коли йде війна на Сході нашої держави, коли здається, що зло і гріх перемагають добро і світло, ми повинні залишатися православними християнами. У ці пасхальні дні ми повинні пам'ятати, що поруч із нами є такі люди, які потребують не тільки нашої уваги, а й посильної допомоги і підтримки.
У ці пасхальні дні піднесімо свою щиру молитву за мир і спокій у нашій державі, за припинення войовничого протистояння на Сході країни, за благодатну поміч нашій єдиній, святій, соборній і апостольській Церкві. Наш священний обов’язок — підносити свої молитви і робити все можливе, щоб берегти мир і спокій у нашій Церкві і дорогій Україні.
Сердечно вітаю всіх вас, дорогі брати і сестри, у ці святкові дні зі Святом Воскресіння Христового. Молюся, щоб воскреслий Господь обновив наші духовні й тілесні сили на добрі справи для блага нашої святої православної Церкви, нашої Богом береженої країни для миру і злагоди на землі во славу воскреслого Господа нашого Іісуса Христа, Якому належить честь і поклоніння на віки вічні.

Telegram Channel