Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

Володимир Гунчик поставив комунальникам «трієчку»

Саме так оцінив голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик роботу житлово-комунальних служб області в опалювальний сезон 2016-2017 років

Під час чергового засідання антикризового енергетичного штабу начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Андрій Пиріг повідомив, що підготовка до опалювального сезону проходила в складних умовах, в основному – через брак коштів. Тим не менше, 4 жовтня 2016 року було розпочато подачу тепла. Зокрема, 1636 житлових будинків опалювали централізовано, практично всі 869 котелень працювали безперебійно. Як наслідок, тепло було у всіх дошкільних навчальних закладах, закладах освіти, науки та охорони здоров’я, підприємствах та установах області.



Практично всі 869 котелень працювали безперебійно.



В той же час виникали проблеми, серед яких: невчасна посипка тротуарів соляно-піщаною сумішшю та розчистка прибудинкових територій через відсутність малогабаритної техніки, застарілість тепло- та електромереж тощо. На цьому наголошував очільник ОДА.
Тим часом з наступного року клопотів місцевій владі ще додасться: за словами Володимира Гунчика, з 1 січня 2018 року дороги місцевого значення передадуть на обслуговування місцевої влади і вже вони дбатимуть про їх обслуговування.
Тому представники органів влади на місцях повинні до 1 травня 2017 року розробити конкретні заходи по підготовці житлово-комунальних об’єктів бюджетної сфери.
– Прошу, в рамках підготовки до зими, усі відповідні служби напрацювати заходи та направити їх в управління ЖКХ, аби сформувати зведений реєстр заходів щодо підготовки до опалювального сезону 2017-2018 років, – зазначив Володимир Гунчик, повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Telegram Channel