Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

СБУ посилила заходи безпеки в Херсонській області, що межує з Кримом

В області та на адмінмежі з півостровом вводять додаткові заходи безпеки

На Великдень і травневі свята в Херсонській області, що межує з анексованим Росією українським Кримом, вводять додаткові заходи безпеки. Про це повідомили в Херсонському управлінні Служби безпеки України, передає РБК-Україна з посиланням на Крим.Реалії.



Водночас у прикордонній службі України заявили про особливу увагу до функціонування пропускних пунктів на адмінмежі з півостровом у період свят.



Зазначено, що представники органів місцевої влади, керівники регіональних органів СБУ, Національної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій, підрозділи Збройних Сил України погодили порядок взаємодії і спільного реагування на прояви терористичного характеру.


Крім того, відомства розглянули питання про належний рівень публічної безпеки в Херсоні та області під час проведення масових заходів.


Водночас у прикордонній службі України заявили про особливу увагу до функціонування пропускних пунктів на адмінмежі з півостровом у період свят.


Повідомляється також, що на адміністративному кордоні з анексованим Кримом 16 квітня 2017 року запланована церемонія передачі "благодатного вогню" з Єрусалиму на півострів із материкової України.


Як відомо, після анексії Криму Росією на початку 2014 року між материковою Україною і півостровом пролягла адміністративна межа. Нині на ній функціонує три контрольні пункти в'їзду/виїзду (КПВВ) - "Каланчак", "Чонгар" і "Чаплинка". Нагадаємо, раніше в Національній поліції України повідомляли, що порушень публічної безпеки та порядку під час великодніх богослужінь протягом цієї ночі в Україні не зафіксовано.

Telegram Channel