Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

Теракт у Петербурзі: брат підозрюваного в організації дав зізнальні свідчення

Родичі затриманого за підозрою в причетності до теракту в Петербурзі збираються звернутися до правозахисників

Брат підозрюваного в організації теракту в метро Санкт-Петербурга Аброра Азімова Акрам Азімов вже визнав свою причетність до вибуху, скоєного 3 квітня його земляком і товаришем Акбаржоном Джаліловим у вагоні поїзда на перегоні між станціями "Технологічний інститут" та "Сінна площа". Про це повідомили джерела, передає РБК-Україна з посиланням на "Комерсант".



Акрам був затриманий не в середу в Москві, а напередодні в киргизькому місті Ош, де його прямо з лікарняної палати забрали працівники держкомітету національної безпеки Киргизії.



У Федеральній службі безпеки РФ повідомили, що Акрам Азімов "надавав допомогу з переправлення грошових коштів, використаних при підготовці терористичного акту".


Крім того, за версією ФСБ, саме через нього учасники угруповання зв'язувалися з "емісарами міжнародних терористичних організацій".


У свою чергу, за інформацією видання, родичі Акрама Азімова шукають йому адвокатів і мають намір звернутися до правозахисників з приводу його затримання. Вони стверджують, що Акрам був затриманий не в середу в Москві, а напередодні в киргизькому місті Ош, де його прямо з лікарняної палати забрали працівники держкомітету національної безпеки Киргизії.


Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Федеральна служба безпеки Росії затримала у Москві брата підозрюваного у організації теракту в метро Петербурга.

Telegram Channel