Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У Любешові хочуть віддати в оренду приміщення, де вчився Тадеуш Костюшко

Волинь-нова

У Любешові хочуть віддати в оренду приміщення, де вчився Тадеуш Костюшко

Про це йшлося під час круглого столу за участю чиновників та представників самоврядування

Тамара УРЯДОВА


У Любешівському районному Будинку культури відбувся круглий стіл, де йшлося про пам’ятку містобудування та архітектури національного значення 17 століття – «Келії монастиря піярів».



Основне питання, яке обговорювалося, – підготовка належного пакету документів для подання Міністерству культури України на погодження передачі в оренду.



У зустрічі взяли участь головний спеціаліст управління культури Волинської облдержадміністрації Петро Ходань, представники селищної ради (згаданий об’єкт перебуває на балансі цього органу місцевого самоврядування), відділів райдержадміністрації – культури, освіти, містобудування та архітектури.


Основне питання, яке обговорювалося, – підготовка належного пакету документів для подання Міністерству культури України на погодження передачі в оренду фізичним та юридичним особам, котрі знаходяться в цьому приміщенні. Адже фактично завдяки їм в орендованих приміщеннях підтримується задовільний стан старовинної споруди. 


Нагадаємо, свого часу тут діяла передова в Європі школа, де навчався, формувався як особистість Тадеуш Костюшко, що й засвідчує таблиця над одним із входів до будівлі.



Фото Тамари УРЯДОВОЇ.

Telegram Channel