Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

МЗС підтверджує загибель двох українців на судні «Герої Арсеналу»

Єдиний знайдений живим – теж громадянин України

Двоє з трьох загиблих членів екіпажу затонулого судна «Герої Арсеналу», тіла яких знайдено на даний час, були громадянами України. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Департамент консульської служби МЗС України.



У ніч проти 19 квітня суховантаж «Герої Арсеналу» зазнав аварії в акваторії Чорного моря в районі Керченської переправи за 27 км від кримського берега.



«За попередньою інформацією, двоє загиблих були громадянами України. Врятований член екіпажу – громадянин України. Стан його здоров’я – задовільний», – йдеться у повідомленні.


У департаменті поінформували, що співробітники Генерального консульства України в Ростові-на-Дону забезпечили перевезення врятованого українця до консульської установи, надали йому необхідну допомогу та оформили документи на повернення в Україну.


Нагадаємо, у ніч проти 19 квітня суховантаж «Герої Арсеналу» зазнав аварії в акваторії Чорного моря в районі Керченської переправи за 27 км від кримського берега. На борту судна знаходилося 12 осіб: 9 з них – громадяни України, двоє – громадяни РФ, один – громадянин Грузії.


Під час пошуково-рятувальної операції був врятований один член екіпажу – моторист, громадянин України. Тіла ще трьох членів екіпажу знайдено в районі аварії. Пошуки 8 членів екіпажу тривають. 

Telegram Channel