Курси НБУ $ 39.57 € 42.12

«Гніздо горлиці» стало найкращим українським фільмом року

У Києві роздали національну кінопремію «Золота Дзиґа»

20 квітня відбулася перша церемонія вручення національної кінопремії "Золота Дзиґа". Призи вручали на результатами голосування Української кіноакадемії, куди увійшов 241 кінематографіст, повідомляє LB.ua.



Фільм став володарем найбільшої кількості нагород цього року - крім головного призу, він отримав при за найкращу режисуру і найкращі акторські роботи.



Найкращим фільмом року стала мелодрама Тараса Ткаченка "Гніздо горлиці". Фільм став володарем найбільшої кількості нагород цього року - крім головного призу, він отримав при за найкращу режисуру і найкращі акторські роботи Римми Зюбіної, Віталія Лінецького (посмертно), Миколи Боклана і Наталії Васько.


"Золоту Дзиґу" за найкращий сценарій отримали Дмитро Томашпольський і Олена Дем'яненко за роботу над фільмом "Моя бабуся Фанні Каплан". Цей фільм також отримав нагороду за найкращу роботу художника-постановника (Олександр Батен і Сергій Бржестовський).


Нагорода за найкращу операторську роботу пішла Микиті Кузьменку та Олександру Позднякову за документальний фільм "Жива ватра". Композиторку Аллу Загайкевич, яка написала музику до цього фільму, також відзначено призом.


Найкращим документальним фільмом стала "Головна роль" Сергія Буковського.


Найкращою анімацією - "Микита Кожум'яка".


Найкращим короткометражним ігровим - "Кров'янка" Аркадія Непиталюка.

Telegram Channel