Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Раз на півроку і «Волинь» стріляє

Волинь-нова

Раз на півроку і «Волинь» стріляє

Лучани нарешті перемогли і полишили останню сходинку

Сергій ХОМІНСЬКИЙ


Українська Прем’єр-ліга. Другий етап. 3 (25) тур. «Волинь» (Луцьк) — «Зірка» (Кропивницький) — 1:0 (Сергій Петров, 32 хв.) 16 квітня 2017 року. Луцьк. Стадіон «Авангард». 1506 глядачів. Головний суддя Віталій Романов (Дніпро).
Волинь: Артем Кичак, Сергій Логінов, Дмитро Задерецький, Міха Горопевшек, Роман Никитюк, Олег Герасимюк, Юрій Романюк, Юрій Тетеренко, Сергій Петров, Артем Дудік (Роман Ільницький, 90+4 хв.), Анатолій Діденко (Олександр Чепелюк, 77 (Сергій Мелінишин, 90+1)). Головний тренер Віталій Кварцяний.
22 жовтня 2016-го — 16 квітня 2017-го — це відстань між двома останніми перемогами луцької «Волині» в Українській Прем’єр-лізі. Без шести днів — шість місяців… Протягом цих півроку «хрестоносці» спромоглися здобути одну нічию і 11 разів програти.



Ми битимемося за неї, і як би це не було важко, ми не здамося! Футбол у Луцьку повинен жити!



Матч із «Зіркою» відбувався на самісінький Великдень — тож заздалегідь було ухвалено рішення про безплатний допуск глядачів на луцький «Авангард». І таки знайшлося півтори тисячі охочих проміняти поїдання домашньої ковбаски, пасок і крашанок на футбол «вживу»!
Волиняни забили класний гол на 32-й хвилині матчу. Юрій Романюк протягнув м’яча правим флангом, змістився в центр і віддав прекрасну передачу на Сергія Петрова, який вправно вискочив із-за спин захисників (хоча дехто з футбольних експертів побачив положення «поза грою») на побачення з голкіпером «Зірки» Євгеном Пастом. І таки переграв воротаря, забивши свій четвертий гол у сезоні. Третій, до речі, був ще 2 жовтня — в домашньому поєдинку з «Карпатами». А загалом для «Волині» це лише 14-й гол у 25-ти матчах…
Зазначимо, що половину другого тайму «Зірка» грала вдесятьох — Дмитро Білоног на 67-й хвилині одержав другого «гірчичника» за симуляцію в карному майданчику «Волині».
Завдяки такій звитязі лучани обійшли в турнірній таблиці «Дніпро». Проте, радіючи, не будемо забувати про «штучність» цієї ситуації, адже з дніпрян знято аж 15 очок.
До речі, вже цієї неділі на «Волинь» чекає завжди надпринциповий виїзд до Львова. Проте цього разу «західноукраїнське дербі» з «Карпатами» матиме не лише емоційне підґрунтя, а й неабияке турнірне значення. Якщо хочемо піднятися ще на один, рятівний щабель вгору — щонайменше програвати львів’янам ніяк не можна.
Щодо інших поєдинків, то після цього туру лише у «Динамо» лишилися хоча б теоретичні шанси наздогнати «Шахтар». «Зоря», поступившись киянам, відстала від гірників на 25 (!!!) очок. Оскільки лишається зіграти лише 7 матчів, навіть суцільні перемоги луганчан і всі поразки донеччан вже не дадуть їм змоги помінятися місцями.
А от у киян теоретичні шанси на третє поспіль чемпіонство ще лишаються. Щоправда, доводити серйозність своїх претензій на титул вони мають вже завтра — 21 квітня приймають «Шахтар» у Києві. Перемога киян, в принципі, може трішечки повернути першості інтригу.



За воротами
Віталій КВАРЦЯНИЙ, головний тренер «Волині»:
«Після гри ми поговорили з футболістами: вони, звичайно, задоволені перемогою. Але все одно довелося відверто порозмовляти з гравцями, бо кінцівки матчів проходять у нас напружено. В багатьох іграх на останніх хвилинах команда пропускала, тому хвилювалися, щоб сьогодні їх робота не була даремною. Ми не хотіли зіпсувати волинянам свято, а навпаки, щоб мить перемоги подвоїла хороший настрій наших вболівальників. Тому за результат дуже переживали тренери, футболісти і всі, хто був на лаві запасних».



Міха ГОРОПЕВШЕК, словенський захисник «Волині» (єдиний легіонер у складі):
«Ця перемога дуже важлива для нас у моральному плані після довгої низки поразок! Я впевнений, що усі хлопці прикладуть максимум зусиль для досягнення нашої спільної мети — збереження прописки в Прем’єр-Лізі. Ми битимемося за неї, і як би це не було важко, ми не здамося! Футбол у Луцьку повинен жити!»


Усі результати туру: «Битва за чемпіонство»: «Зоря» — «Динамо» — 0:1; «Олімпік» — «Шахтар» — 0:4; «Чорноморець» — ФК «Олександрія» — 1:0.
«Змагання за збереження прописки»: «Ворскла» — «Карпати» — 0:0; «Дніпро» — «Сталь» — 0:0; «Волинь» — «Зірка» — 1:0.


Команда «Карпати» (Львів) позбавлена 6-ти турнірних очок Команда «Дніпро» (Дніпро) позбавлена 15-ти турнірних очок


Список бомбардирів: Факундо Феррейра («Шахтар») — 10 (1 — з пенальті); Жуніор Мораес («Динамо») — 10 (2); Густаво Бланко Лещук («Карпати» / «Шахтар») — 9; Андрій Ярмоленко («Динамо») — 9 (2).


 


Telegram Channel