Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

Луцькі роботодавці за 3 місяці сплатили понад 334 мільйони гривень єдиного внеску

Порівняно з аналогічним періодом минулого року, надходження єдиного внеску збільшилось на  98 мільйонів гривень

Протягом січня-березня  2017 року надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування  від роботодавців міста Луцька, Луцького, Ківерцівського та Рожищенського районів склали 334,1 мільйона гривень. Про це повідомив в.о. начальника Луцької ОДПІ Головного управління ДФС у Волинській області Андрій Ткачук, йдеться на сайті Луцької міськради.



На сьогодні істотно зросли вимоги до належного оформлення найманих працівників та підвищено ступінь відповідальності роботодавців.



Посадовець нагадав, що ЄСВ для всіх платників єдиного внеску (крім пільгових категорій) встановлено у розмірі 22% і він підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника.


«Своєчасна сплата єдиного соціального внеску гарантує громадянам право на соціальний захист на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань, пенсійне забезпечення та інші виплати»,- наголосив Андрій Ткачук. 


Зазначимо, що на сьогодні істотно зросли вимоги до належного оформлення найманих працівників та підвищено ступінь відповідальності роботодавців. Передусім, це застосування штрафних санкцій за використання нелегальної праці, несплату податків та неподання звітності щодо робітників.

Telegram Channel