Курси НБУ $ 39.78 € 42.31

Цуманська Пуща кличе в експедицію на пошук вікових дубів та орхідей

Всесвітній фонд природи в Україні та Ківерцівський національний природний парк запрошують природолюбів у похід, що відбужеться 10-11 червня

У вас є можливість відправитись у пішохідний маршрут необстеженими дібровами пущі, йдеться на сторінці парку у "Фейсбуці".



В процесі виїзду, за допомогою двох байдарок, плануємо також обстежити Радзивилівський канал, який на декілька км перетинає навпіл болото.



Основне завдання для мандрівників буде облік вікових дерев, орхідей (пальчатокоріннкики травневий, м'ясочервоний, любка зеленоквіткова та ін), пошук надзвичайно рідкісної рослини - кальдезії білозоролистої ( Чортове болото та заказник "Кормин" - єдині в Україні місцезростання цього червонокнижного виду), а також дослідження флори та фауни цієї місцевості. Проживання в наметах, кухня – польова, з багаття. Локація: територія заповідного урочища "Цуманська пуща", зокрема унікальне та загадкове Чортове болото, найменш обстежена ділянка національного парку, а також лісові масиви навколо болота та заплави річки Кормин. В процесі виїзду, за допомогою двох байдарок, плануємо також обстежити Радзивилівський канал, який на декілька км перетинає навпіл болото.


Виїзд з Києва потягом о 21:46 вечора в п’ятницю 9 червня, а повернення – о 5:57 ранку в понеділок 12 червня. 


Зі собою необхідно мати похідне спорядження (спальники, каремати, похідний одяг і взуття, в кого є - намети). Рекомендовано мати гумові чоботи або бахіли ОЗК, антимоскітні засоби, антимоскітну шляпу (продаються в рибальських магазинах). 


Організатори підрахували кошторис: орієнтовно 400 грн з людини за все (включно з транспортом). одночасно вони застерігають, що кількість місць обмежена, тому для участі в природницій експедиції потрібно попередньо зареєструватися.

Telegram Channel