Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Загиблий співробітник ОБСЄ – громадянин Великобританії Джозеф Стоун

Унаслідок вибуху міни на окупованій частині Луганської області загинув співробітник ОБСЄ - громадянин Великобританії й поранено громадянку Німеччини

Про це на своїй сторінці в Фейсбук повідомив народний депутат Антон Геращенко, передає Цензор.НЕТ.



Унаслідок вибуху міни на окупованій території України в Луганській області загинув співробітник місії ОБСЄ, громадянин Великобританії, Джозеф Стоун.



"Унаслідок вибуху міни на окупованій території України в Луганській області загинув співробітник місії ОБСЄ, громадянин Великобританії, Джозеф Стоун. Також була контужена громадянка Німеччини Іва Гнелін. За наявною інформацією, вона доставлена в лікарню Луганська та їй надано медичну допомогу. Життя Джозефа врятувати не вдалося.


Трагедія сталася на окупованій частині території України, тому наші правоохоронні органи не будуть допущені до проведення об'єктивного розслідування.


Станом на зараз відомо, що одна з двох машин місії ОБСЄ зачепила колесом узбіччя дороги, після чого стався вибух. Очевидно, що співробітники місії ОБСЄ стали жертвами тотального мінування терористами доріг на окупованій частині України ", - написав депутат.


"Не здивуюся, що якщо співробітники місії ОБСЄ будуть допущені до розслідування цієї трагедії, то може виявитися так, що громадянин Великобританії був убитий через міну, випущену на якому-небудь російському військовому заводі пару років тому", - додав Геращенко.


На його думку, "війна триває і буде йти рівно стільки, скільки західні партнери України будуть намагатися не помічати того, що путінська Росія загрожує не тільки нашій країні, але і миру в усьому світі".


Нагадаємо, раніше стало відомо, що під час патрулювання в ОРЛО підірвався автомобіль СММ ОБСЄ, унаслідок цього загинув один зі спостерігачів.


Глава ОБСЄ Себастьян Курц пообіцяв ретельно розслідувати інцидент та притягнути винних до відповідальності.

Telegram Channel