Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

У Луцьку прикордонники демонструють свої навички в самбо

У місті розпочався дводенний чемпіонат Державної прикордонної служби з боротьби самбо, який ініціювано спортивним комітетом Держприкордонслужби і Волинською організацією фізично-спортивного товариства України «Динамо»

Захід присвятили молодшому сержанту Сергієві Гулюку, який загинув  на сході України, та всім загиблим побратимам, які мужньо захищали Вітчизну від російсько-терористичних військ, інформує ДПСУ.


На захід прибуло багато гостей, серед яких - родина Сергія Гулюка – дружина та троє його дітей.


Серед 127 спортсменів-прикордонників, які взяли участь у чемпіонаті, 27 - обороняли східні українські кордони від незаконних збройних формувань.



Захід присвятили молодшому сержанту Сергієві Гулюку, який загинув на сході України, та всім загиблим побратимам, які мужньо захищали Вітчизну від російсько-терористичних військ



Загалом у змаганнях взяли участь 30 команд, які представляли всі регіональні управління, а також Навчальний центр та Національну академію Держприкордонслужби, Окремий контрольно-пропускний пункт «Київ», Головний центр зв’язку автоматизації та захисту інформації. Серед учасників – 4 призери чемпіонатів Європи та світу, 1 - заслужений майстер спорту й 4  майстри спорту міжнародного класу. Спортивний вишкіл продемонстрували й ті прикордонники, які застосовують самбо в роботі.


Учасників привітали перший командир Луцького прикордонного загону, голова організації спілки ветеранів Державної прикордонної служби України Волинської області генерал-лейтенант у відставці Аркадій Яворський, представники обласної й міської влади.


«Військовослужбовці під час виконання службових завдань мусять вміти захистити себе та швидко затримати правопорушника. Саме самбо, з його динамічними прийомами та адаптованими до життя вміннями вижити, допомагають хлопцям при виконанні ними поставлених завдань. Держава повинна повернутися до рівня підготовки та збереження здоров’я нації і занять спортом. Адже спорт не лише згуртовує, він робить націю сильнішою», – наголосив начальник Луцького прикордонного загону полковник Микола Скарвінко.


«Волинь для проведення цих змагань обрали через належно облаштовану базу, а військово-спортивний ліцей, з яким у прикордонників Луцького загону налагоджена тісна співпраця, надав першокласний зал для тренувань, підготовки та проведення змагань», - зауважив голова спорткомітету Держприкордонслужби Микола Подоляк під час відкриття чемпіонату.

Telegram Channel