Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Ех, зі Львова – тільки з торбою «гірчичників» (Відео)

Волинь-нова

Ех, зі Львова – тільки з торбою «гірчичників» (Відео)

Вдруге цієї весни програвши «галицько-волинське» дербі, лучани повертаються на останню сходинку

Сергій ХОМІНСЬКИЙ



Українська Прем’єр-ліга. Другий етап. 4 (26) тур. «Карпати» (Львів) – «Волинь» (Луцьк) – 1:0 (Олексій Гуцуляк, 17 хв.) 23 квітня 2017 року. Львів. Стадіон «Арена Львів». 3246 глядачів. Головний суддя Анатолій Жабченко (Хмельницький).



Ми морально готові до пониження в класі. Вже були в першій лізі, але потім нам стало там нудно, і команда повернулася до елітного дивізіону.



«Волинь»: Артем Кичак, Сергій Логінов, Міха Горопевшек, Роман Никитюк (Сергій Мелінишин, 58 хв.), Владислав Шаповал, Олег Герасимюк, Юрій Романюк, Юрій Тетеренко, Редван Мемешев (Ярослав Деда, 78 хв.), Сергій Петров, Артем Дудік (Владислав Дмитренко, 52 хв.). Головний тренер Віталій Кварцяний.


Попередження: Логінов, 22; Кичак, 27; Герасимюк, 45; Никитюк, 56; Тетеренко, 87; Романюк, 90+1; Мелінишин, 90+3; Шаповал, 90+5.



«Західноукраїнське» або ж «галицько-волинське» дербі традиційно викликає підвищений вболівальницький інтерес. А цього сезону – це ще й змагання «Карпат» і «Волині» за збереження прописки у Прем’єр-лізі.
Оскільки перед матчем львів’яни випереджали лучан на п’ять очок, «червоно-білим» треба було щонайменше не програти «зелено-білим».
Надія волинян на позитивний результат таки жевріла. Адже минулого туру «хрестоносцям» нарешті вдалося перервати жахливу серію поразок. Вперше за піврічний період відчувши смак перемоги у матчі з «Зіркою», гравці «Волині» не могли не прагнути до продовження успіху.
І вони таки прагнули. Вже в дебюті зустрічі створили кілька справді небезпечних моментів біля воріт голкіпера львів’ян Євгена Боровика. Проте не реалізували їх. А невдовзі самі пропустили – спрацювало правило: «Не забиваєш ти — заб’ють тобі», першим голом у цьому сезоні відзначився 19-річний Олексій Гуцуляк.









У другому таймі над «Ареною Львів» засніжило. Проте на полі було справді гаряче. Скажімо, одних лише «гірчичників» лучанам у цьому матчі Анатолій Жабченко виписав аж вісім штук! На щастя, усі вони стосувалися різних гравців, тож обійшлося принаймні без вилучень. Вісьмома очками тепер вимірюється й відрив «Карпат» від «Волині». За шість турів до кінця першості й за нинішніх результатів лучан це більш ніж серйозна перевага.


Відеоогляд гри – програма «ПроФутбол» телеканалу «2+2» – https://www.youtube.com/watch?v=8ZpVYIk9HEA :



А «Дніпро» також здобув перемогу. До того ж, єдину в турі з різницею більш ніж в один м’яч. Тож волиняни ще й повертаються на останню сходинку турнірної таблиці, яку їм вдалося залишити тиждень тому.
Щоправда, вже в неділю, 30 квітня, у разі перемоги в домашньому матчі над «Дніпром» зможуть відвоювати статус-кво. Початок матчу о 14.00.
Усі результати туру:


«Битва за чемпіонство»: «Динамо» – «Шахтар» – 0:1; ФК «Олександрія» – «Олімпік» – 1:0; «Зоря» – «Чорноморець» – 1:2;


«Змагання за збереження прописки»: «Дніпро» – «Ворскла» – 2:0; «Карпати» – «Волинь» – 1:0; «Сталь» – «Зірка» – 1:0.


ЗА ВОРОТАМИ


Віталій КВАРЦЯНИЙ, головний тренер «Волині»:



– Ми мали велику кількість гольових моментів (по кутових лучани перемогли із розгромом — 14:2! — Авт.), але не вистачило особистої майстерності, щоб забити. Непогано діяв воротар львів’ян Євген Боровик – він має чудове відчуття гри, всі наші моменти реально були затримані саме ним…



Я дуже бажаю дніпрянам вибратися з цієї непростої ситуації.



Маю претензії до кількох молодих футболістів: Романюка, Петрова, Дудіка. Сьогодні вони не показали своїх справжніх можливостей. Їм не вистачає досвідченого футболу, котрий надає впевненість. Ми повільно переходили центр поля, «Карпати» більш упевнено та технічно діяли на своїх позиціях, як і належить хорошим гравцям у хороших командах. Я не розчарований, побачив у своїй команді багато позитиву, це мене надихає…
За якої умови «Волинь» залишиться у Прем’єр-лізі? Якщо «Дніпро» не погасить борги. Хоча я дуже бажаю дніпрянам вибратися з цієї непростої ситуації. Не хотілося б, щоб еліта втратила таку команду… Ми морально готові до пониження в класі. Вже були в першій лізі, але потім нам стало там нудно, і команда повернулася до елітного дивізіону.



На головному фото: Ключа до воріт Євгена Боровика гравці «Волині» так і не знайшли…


Фото із сайту – http://gazeta.lviv.ua/2017/04/24/vazhka-duzhe-potribna-peremoga-karpat-fotoreportazh/ .

Telegram Channel