Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Шацькі озера незабаром стануть курортом державного значення

Рекреаційну зону Шацьких озер планують визначити курортом державного значення, відповідно до Стратегії розвитку Волинської області до 2020 року та Програми розвитку туризму та рекреації у Волинській області на 2016-2020 роки

Про це йдеться на сайті Шацької РДА.



Розпочато роботу щодо залучення інвестицій у будівництво закладів санаторно-курортного типу, які б працювали цілий рік.



Зокрема, 22 квітня 2017 року у м. Одеса, в рамках Одеського туристичного фестивалю, відбулась перша робоча зустріч з питань реалізації проекту «Курорт – Шацьк». Волинську делегацію представляли директор департаменту інфраструктури та туризму облдержадміністрації Іван Мирка, голова Шацької райдержадміністрації Василь Голядинець, Шацький селищний голова Сергій Віннічук, начальник відділу інфраструктури департаменту інфраструктури та туризму Віталій Чернець, головний спеціаліст сектору туризму департаменту Станіслав Ольшевський, а очолив її – перший заступник голови обласної державної адміністарції Олександр Степанцов. У нараді також взяли участь директор департаменту туризму та курортів Мінекономрозвитку Іван Ліптуга, доктор медичних наук, професор, директор ДУ «Український НДІ медичної реабілітації та курортології МОЗ України» Костянтин Бабов, доктор наук НАДУ Одеський регіональний інститут Тетяна Безверхнюк та інші.


Під час зустрічі досягнуто домовленостей щодо проведення у першому півріччі цього року бальнеологічних дослуджень у Шацькому районі, проведення конференції на рівні міністреств, відомств та регіонів щодо розвитку курортної справи в Україні, а також ініціювання будівництва МАПП «Адамчуки – Збереже» з метою посилення туристичного потенціалу території Шацьких озер.


Окрім того, розпочато роботу щодо залучення інвестицій у будівництво закладів санаторно-курортного типу, які б працювали цілий рік.

Telegram Channel