Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

«Алло! Поліція? У нас хтось викрутив лампочки!». У Луцьку – 10 неправдивих викликів за добу!

Тільки протягом учорашнього дня, 30 квітня, на службу 102 надійшло понад 10 викликів, які не підтвердились

Зазвичай, коли патрульні отримують схоже завдання, вони вже напам’ять знають і адресу, і заявника. Найчастіше телефонують люди в стані алкогольного сп’яніння або ті, що мають проблеми з психічним здоров’ям.



Найчастіше телефонують люди в стані алкогольного сп’яніння або ті, що мають проблеми з психічним здоров’ям.



Зокрема, телефонувала жінка, яку разом з малолітньою дитиною іноді посеред ночі виявляють патрульні в різних місцях. Цього разу вона скаржилась, що в неї поцупили сумку та гроші просто в міськвідділі.
Надходив виклик і від громадянки, яка постійно розпиває спиртне зі своїм співмешканцем, а потім не впускає його в помешкання. Вона пожалілась, що в під’їзді хтось викрутив лампочки.
Полюбляє телефонувати з різними несуттєвими проблемами і психічно хворий чоловік, який перебуває на обліку в лікарні. Загалом, він провадить спокійний спосіб життя, однак раз на кілька місяців напивається і починає телефонувати в поліцію.


«Зазвичай, за неправдиві виклики оформляємо адмінматеріали за статтею 183 КУпАП. Однак, якщо людина психічно хвора, тоді винести постанову чи склалсти протокол неможливо. Але штраф за таке незначний – максимум 119 гривень. Тому люди й зловживають. Ми завжди, на кожній зустрічі розповідаємо, що реагуємо на всі виклики, які надходять службі 102, однак, перебуваючи на неправдивому виклику, можемо не встигати на справді важливе завдання», - розповів інспектор Патрульної поліції Луцька Владислав.


Цінуйте та поважайте роботу Патрульної поліції, закликають луцькі правоохоронці!

Telegram Channel