Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
І справді – вона його спасе!

Волинь-нова

І справді – вона його спасе!

У Палаці культури міста Луцька днями відбувся концерт-бенефіс Світлани Кресак «Лише любов врятує світ». Звучала поезія та романсова лірика з аудіоальбому співачки й композиторки – натхненно і дуже чуттєво

Лариса ЗАНЮК

 

Вона із тих, про кого писала Ліна Костенко: «А буває ідеш по світу, і проходить повз тебе людина так, неначе проносить квіти і тобі віддає половину». Вірить у любов, в її чудодійну силу і хоче цим поділитися з усіма довкола. І, мабуть, саме тому на концерті-бенефісі Світлани Кресак «Лише любов врятує світ» не було вільного місця. Вона прагне, щоб якомога більше людей збагнули цю вічну істину, бо й сама з усіх життєвих труднощів тільки нею й рятується – любов’ю.

 

 

 

Вона із тих, про кого писала Ліна Костенко: «А буває ідеш по світу, і проходить повз тебе людина так, неначе проносить квіти і тобі віддає половину».

 

 

Як методист бібліотеки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Світлана Олександрівна відкриває студентам красу рідної мови через літературні зустрічі, поетичні світлиці, театралізовані й музичні композиції, керує поетичною студією «Суцвіття», учасники якої – студентська молодь, неодноразово перемагали на всеукраїнських конкурсах.
Але декламувати поезію і співати – то, мабуть, найбільші її обдарування. І на сцені вона – щира артистка. Звертається до глядача поетично-мелодійними сповідями, одкровеннями улюблених поетів – Лесі Українки, Ганни Чубач, Світлани Костюк, Валентини Штинько, – до яких сама ж пише музику. На вечорі-бенефісі майстерно зіграла сцену із моно-вистави «Катерина» Тараса Шевченка, поетично-музично міркувала над буттям звичайної жінки – доньки, матері, коханої, дала змогу глядачам зануритися у світ своєї багатогранної душі. На творчому вечорі виступили добрі друзі пані Світлани – лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів Павло Скляров із Києва та викладач музики Світлана Ривачук. Своєрідним прообразом дівчинки Світланки з далекого хутірського минулого винуватиці свята була вихованка її поетичної студії, дівчинка з незвичайним ім’ям Мрія Тимчук.
Здійсненню чудового задуму сприяло обласне управління культури, науково-методичний центр та депертамент культури Луцької міської ради.

 

 

 

 

 

 

 

Telegram Channel