Курси НБУ $ 41.69 € 43.80
Свіжі вишні до весни без консервації та замороження

Волинь-нова

Свіжі вишні до весни без консервації та замороження

Перший літній місяць — старт багатого ягідного сезону, але, на жаль, швидкоплинного. І як же ви вразите гостей, якщо подасте на десерт свіжі вишні не у червні, а на Новий рік. Та й собі зробите приємне, якщо нині візьметеся заготовляти на майбутнє вишні, смородину, порічки, аґрус

Ігор ВИЖОВЕЦЬ



Йдеться не про заморозку ягід. Пропонуємо використати фітонцидні властивості хрону, а цукор не потрібний зовсім.
Корені хрону вимийте, протріть, наріжте тонкими кружальцями і укладіть на дно стерильної пляшки з широкою шийкою (або неширокої високої банки). За розміром дна посуду виріжте круглу картонку, пробийте у ній отвір і просочіть воском або парафіном. Накрийте провощеною картонкою кружальця хрону.
Відберіть ягоди однакового розміру, неперестиглі, без пошкоджень. Помийте у холодній воді, просушіть у холодку і засипте у підготовлену ємність. Увага: це треба робити обов’язково у день збирання ягід! Закрийте прокип’яченими корками, залийте сургучем, парафіном тощо. Винесіть у підвал чи льох і дари садів збережуться свіжими до весни.
с. Гредьки Ковельського району.


 

Telegram Channel