Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Що це за молодики у спортивному чекали біля міської ради на Юлію Вусенко?

Волинь-нова

Що це за молодики у спортивному чекали біля міської ради на Юлію Вусенко?

2 червня Луцький міськрайонний суд поновив її на посаді секретаря міськради обласного центру, адже рішенням 19-ї позачергової сесії вона була зміщена з поста 15 березня. Хоча при цьому Феміда відмовила у задоволенні клопотання щодо скасування рішення про призначення Ігоря Поліщука на посаду секретаря міської ради. Тобто, вийшов парадокс: у Луцьку аж два секретарі міської ради. Тим не менше пані Вусенко (на фото) після оголошення вердикту пообіцяла прийти на роботу у вівторок, 6 червня

Сергій НАУМУК


Кільканадцять хвилин по восьмій у вівторок біля Луцької міської ради тусуються зо 30 молодиків спортивної зовнішності. На вигляд їм по 18—25 років. Хлопці явно нудяться і невеликими групками переходять з місця на місце. Частина окупувала лавки біля пам’ятника Святому Миколаю. Інші стоять на розі мерії, біля входу в приміщення, де працює нотаріус, біля чорного входу у ляльковий театр, на автостоянці. Одним словом, їх не бракує всюди.



На запитання, що вони тут роблять, відповідають по-різному. То «зібралися відпочивати», то «на риболовлю».



— А то що сьогодні робиться? — каже працівниця міськради колезі і окидає поглядом хлопців.
На автобусній зупинці навпроти також є кілька молодиків. До них простують двоє: один у чорній тенісці, другий у темно-синій футболці. Підходять, вітаються. «На 8.30», — каже один із них та йдуть далі. Минає ще трохи часу. Юлія Вусенко не з’являється. Хлопці сміються: «Я ж казав, що ще зарано».
У коментарі Юлія Вусенко заявила, що таки прийде сьогодні у міську раду. Запізнення пояснила тим, що є «певні юридичні моменти». Щодо можливого недопуску на робоче місце сказала: «Для цього є поліція». Після 10-ї години біля міськради справді з’являються правоохоронці. Автівки силовиків то під’їжджають, то від’їжджають. Біля чорного входу у ляльковий театр припарковується автозак, на стоянці — ще чотири автомобілі.
На сходах мерії зібралися журналісти. До них виходить виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук. Він каже, що міськрада не отримала повного рішення суду, тому говорити про щось зарано. Мовляв, йдеться про виборну посаду секретаря, тому, якщо будуть підстави, доведеться скликати позачергову сесію. Також сказав, що не знає, хто ці молодики, які з самого ранку зібралися біля будівлі. У той же час хлопців спортивної статури поменшало, проте не всі покинули свій «пост». На запитання, що вони тут роблять, відповідають по-різному. То «зібралися відпочивати», то «на риболовлю».
– Що ти, Боря? Кого виглядаєш? — запитує один чоловік іншого біля сходів у міськраду.
— А от ОПГ (російська абревіатура словосполучення «організована злочинна група». — Авт.) ззаду збирається, — відказує той.
Юлія Вусенко у супроводі судового виконавця з’явилася аж після 16-ї години. Насамперед пояснила, чому так довго її не було.
— Увесь день чекали на виконавчий лист у суді. Згодом повезли його у виконавчу службу. Там тривалий час не працювала програма, лист не могли зареєструвати, — перелічила вона всі перипетії. І повідомила, що 7 червня відправить замовного листа у Верховну Раду з проханням призначити вибори міського голови у Луцьку.
У приміщення екс-секретар так і не заходила. Мовляв, судовий виконавець ознайомив орган місцевого самоврядування з відкриттям судового провадження по справі і міськрада має 3 дні для поновлення її на посаді. Вусенко також сказала, що уявлення не має, хто ці молодики, які весь час тусувалися біля будівлі.
А вчора у Луцьк прибув народний депутат від «Самопомочі» Любомир Зубар, аби рішення суду таки було виконано. В середу питання щодо виборів луцького мера слухали на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування. Хоча на початку засідання документа не було, проте пізніше він надійшов. Виконувач обов’язків міського голови Ігор Поліщук відправив у Верховну Раду листа, який є підставою для призначення виборів міського голови. Щоправда, сталося це більш ніж через два місяці після отримання ним повноважень міського голови. У комітеті питання розглянули і рекомендували провести вибори 24 вересня.



Хлопці зібралися біля мерії «на рибалку». Яка ж то там рибка водиться?



Тітушкам також буває нудно чекати.



 

Telegram Channel