Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

СКІЛЬКИ ТРИВАТИМЕ ГРАБУНОК СЕЛЯН?

Збори сільськогосподарських товаровиробників Волині прийняли заяву, в якій говориться, що неодноразові їхні попередні звернення до органів влади усіх рівнів не дали позитивного результату...

Збори сільськогосподарських товаровиробників Волині прийняли заяву, в якій говориться, що неодноразові їхні попередні звернення до органів влади усіх рівнів не дали позитивного результату і не змінили ставлення уряду та державної виконавчої влади до села і селян.
Система оподаткування цілеспрямовано змінюється в бік остаточного задушення сільськогосподарського товаровиробника усіх форм власності і господарювання. Зміни до законів про оподаткування сільськогосподарських товаровиробників та про оподаткування доходів фізичних осіб будуть згубними як для крупнотоварних підприємств (що позбавляються з 1.01.2005 р. будь-яких пільг в оподаткуванні), так і для фермерів чи одноосібників, які отримали свої паї в натурі. Господарства розоряться, а селянам не покриють втрат від виробництва м’яса чи молока одноразові передвиборні добавки до пенсій, наголошується в заяві.
Уряд не реагує на контрабандний ввіз на м’ясопереробні підприємства закордонного ерзац-м’яса, популістськими соціальними кроками спровокував ріст цін, щоб звинуватити в цьому або “спекулянтів” (так називають тепер викинутих на вулицю вчителів і лікарів, що змушені стояти на ринку за прилавком), або “певні політичні сили”.
Органи місцевої виконавчої влади цього року, вважають сільгоспвиробники Волині, як і в минулі часи, організували грабіж селян своєю ціновою політикою та невмінням розпорядитися зерном, зданим в рахунок лізингу. Нічого не зроблено для забезпечення селян вітчизняним дешевим дизпаливом та для пролонгації кредитів.
Державна політика в галузі агропромислового комплексу призвела до нафтової, хлібної, м’ясної і картопляної криз. І це — в найчорноземнішій Україні!
Ми, сільськогосподарські товаровиробники, селяни Волині, говориться в заяві, вважаємо політику діючого уряду та місцевих органів виконавчої влади в агропромисловому комплексі згубною для селян. Звертаємось до Верховної Ради України з вимогою відмінити закони України про зміни в оподаткуванні сільськогосподарських товаровиробників та оподаткуванні доходів фізичних осіб у частині, що стосується селян, і призведе до повного розвалу сільськогосподарської галузі.
Пропонується обласній раді звернутися до всіх селян України за підтримкою нашої позиції.
Telegram Channel