Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«Будівельники Чорнухи» — знову королі у волинському футболі

Волинь-нова

«Будівельники Чорнухи» — знову королі у волинському футболі

Утретє поспіль чемпіоном області стає «Луцьксантехмонтаж №536», який тренує уславлений колись гравець ФК «Волинь» Олег Федонюк. Так само втретє поспіль «срібло» першості виборює боратинська «Ласка». А «бронзу» – як і торік – знову приміряли гравці ковельського клубу ФЦ «Ковель-Волинь»

Сергій ХОМІНСЬКИЙ


З першого погляду, все дуже передбачувано і нецікаво. Проте це не зовсім так. Насправді, інтрига була ще та! Приміром той-таки «ЛСТМ №536» в останньому турі – аби не залежати від суперників і гарантувати собі чемпіонство – мав перемагати на виїзді «ДЮСШ-ВІК». Проте на 61-й хвилині лучани пропустили першими! Хоча згодом таки забили два голи і здобули вольову перемогу – 2:1!



9 липня у фінальному поєдинку за Кубок Волині-2017 на стадіоні СОК «Шахтар» у Нововолинську зійдуться «ДЮСШ-ВІК» та ФЦ «Ковель-Волинь».



Натомість ФЦ «Ковель-Волинь» мав прекрасні шанси посісти другу позицію. Проте в двох очних поєдинках із прямим конкурентом – боратинською «Ласкою» (матч заключного, 28-го туру, і пропущений – 23-го) – спромоглися здобути лише одне очко.
Відзначимо також четверту позицію у групі 1 (тобто, серед найсильніших команд) «Стиру» зі Старого Чорторийська. Здавалося б, місце навіть не призове. Та якщо зважати на співвідношення фінансових можливостей та матеріально-технічних умов стирян і деяких їхніх суперників (приміром, команда знаної будівельної компанії і династії Віктора та Ігоря Чорнух – «ЛСТМ №536») – хлопці зі Старого Чорторийська все-одно молодці! Адже зуміли увірватися в еліту волинського футболу на «голому ентузіазмі».
Щодо групи 2 (де виступали слабші команди за підсумками першого етапу змагань), то трійка призерів має такий вигляд: горохівський «Агропродукт», «Турія» з Турійського району та любомльський «Рубіж». Хоча й тут боротьба була запеклою. Подивіться лише на підсумкову турнірну таблицю: другу і шосту команду розділяє лише п’ять очок!
А чого лише варта напруга матчу останнього туру між лідером та аутсайдером – горохівським «Агропродуктом» та шацьким «Світязем». Вже на 26-й хвилині горохівчани повели 3:0. Здавалося б, справу зроблено. Проте шачани були іншої думки! До перерви розмочили рахунок, а у другому таймі забили ще два – 3:3! Звісно, дуже кортіло забити й четвертий – проте таки пропустили його у власні ворота – 3:4.
До речі, напрочуд цікавим є «добір» прізвищ гравців, які забили у цьому матчі більшість голів. За «Агропродукт» хет-триком відзначився Михайло Жук, а ще один гол на свій рахунок записав Роман Крот. Натомість у складі шачан третій гол на рахунку Ігоря Борсука. А одним із асистентів арбітра був Назарій Лисиця. Одним словом: прекрасний футбол, прекрасні гравці з чудовими й колоритними прізвищами і, звісно, хороша нагода повторити свої знання з живої природи.
А от щодо гонки бомбардирів, то її виграв якраз гравець «Стиру» зі Старого Чорторийська Петро Петрук – 25 влучних пострілів!


Підсумок гонки бомбардирів (зведені дані з обох груп):
Петро Петрук («Стир») – 25 голів; Олександр Ліщук (ФЦ «Ковель-Волинь») – 21; Тарас Кабанов («ЛСТМ №536»), Вадим Могилецький та Владислав Полетій (обидва «ДЮСШ-ВІК») – по 20.


Кубок Волині.
Півфінальні матчі:
«Надія» (Хорів) – «ДЮСШ-ВІК» (Володимир-Волинський) – 0:3;
 ФЦ «Ковель-Волинь» (Ковель) – «Стир» (Старий Чорторийськ) – 3:1.
Як бачимо чинний володар трофею – «Стир» зі Старого Чорторийська (який минулого сезону виграв не лише Кубок, а й Суперкубок Волині) – склав свої повноваження у півфіналі.
Тож 9 липня у фінальному поєдинку за Кубок Волині-2017 на стадіоні СОК «Шахтар» у Нововолинську зійдуться «ДЮСШ-ВІК» та ФЦ «Ковель-Волинь».


Telegram Channel