Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У квітнику завжди багато справ

Волинь-нова

У квітнику завжди багато справ

Ваш декоративний люпин уже відцвів? Зріжте квітконоси, в такий спосіб у багатьох сортів викличете хвилю повторного цвітіння десь у серпні-вересні. Це за умови, якщо вам не потрібне насіння. Зелену масу не викидайте: у ній багато азоту. Подрібніть стебла і використайте як мульчу для вегетуючих рослин. Не намагайтеся пересадити дорослі рослини на нове місце. У люпину дуже глибока коренева система, і він погано відреагує на пересадку

Саме час обрізати жасмин, який уже перецвів. Цей кущ багаторічний і може рости на одному місці не одне десятиліття. Але його гілки з часом підсихають. Якщо жасмин не чистити кілька років поспіль, він перетвориться на непривабливі хащі. З допомогою стрижки його можна зробити нижчим, але обрізувати верх треба не щороку, бо пишного квітування не буде, наростатиме лише зелень.



Мальви — квіти дитинства, опоетизовані в піснях. Але їхнє розкішне листя часто вражається непривабливими коричневими плямами (іржею) і засихає. Зарадити може обробка фунгіцидом, а для профілактики треба застосовувати бордоську рідину. І ще одна деталь: махрові сорти мальв не дають самосіву.



Щоб у другій половині літа і восени жоржини порадували рясним цвітінням, зверніть на них увагу вже сьогодні. Ці квіти потребують родючого грунту й щедрого поливу. Тож не забудьте про підживлення та мульчування тирсою, торфом чи скошеною травою, це значно збереже вологу. Видаліть із кущів слабкі непродуктивні пагони. Щоб отримати великі за розміром суцвіття, потрібно вищипувати бічні бутони та періодично — пазушні пагони.


Повирізайте відцвілі квітконоси ірисів, півоній та інших багаторічних рослин, з яких ви не збиратимете насіння. Це не тільки зробить ваш квітник ошатнішим, а й запобігатиме виснаженню кущів та сприятиме їхньому пишнішому цвітінню наступного сезону. Не допускайте потрапляння опалих пелюсток півоній на листя. Намоклі від роси чи дощу, вони можуть спровокувати появу сірої гнилі.


Якщо жасмин не чистити кілька років поспіль, він перетвориться на непривабливі хащі.

Telegram Channel