Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

На Волині формується загін територіальної оборони

Внаслідок складної суспільно-політичної ситуації в країні виникла необхідність у створенні загонів оборони, в тому числі й на території Волинської області


В першу чергу в цей загін зараховуються особи, які за станом здоров’я чи з інших причин не можуть проходити військову службу у бойових частинах.



Про це йдеться на сайті Маневицької районної газети «Нова доба». Основними завданнями загонів оборони  є: охорона будівель органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та важливих об’єктів та комунікацій; виконання завдань комендантської служби в районі; розгортання та несення служби на блокпостах; боротьба з диверсійно-розвідувальними силами противника, антидержавними незаконно утвореними збройними формуваннями та мародерами; підтримання безпеки та правопорядку у районі; організація руху опору та (або) партизанських загонів - у разі захоплення противником території району. Загони оборони підпорядковуються військовим комісарам районних та міських військкоматів та залучаються до виконання заходів територіальної оборони виключно в межах адміністративно-територіальних одиниць, де вони створені.
Зокрема, у Маневицькому районі вже формується такий загін. Кожен громадянин віком від 18 до 60 років, який при необхідності бажає стати на захист рідного села, селища та боронити свій край, може бути учасником цього загону та брати участь у проведенні занять з військової підготовки.

Telegram Channel