Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
У Луцькому виші відбулась посвята в студенти

Волинь-нова

У Луцькому виші відбулась посвята в студенти

Виступи промовців вдало чергувалися зі спортивними та естрадними номерами, що підсилювало атмосферу свята

Максим КИРИЛЕНКО

 

Відкрив урочистості ректор університету, професор Ігор Коцан, привітавши поважних гостей, першокурсників, магістрів, батьків, викладачів зі святом відкриття нового навчального року. Його Високопреосвященство Митрополит Луцький і Волинський Михаїл благословив неофітів науки на успіхи у навчанні.

 

Цього року першокурсниками стали понад сім тисяч юнаків і дівчат, а право стати магістрами вибороли 2159 студентів.

Студенти Лесиного вишу врочистою ходою вирушили до уніерситетського стадіону, під час якої поклали квіти до пам’ятників знаковим особистостям в історії нашої держави – Великому Кобзареві Тарасу Шевченку, патронесі університету Лесі Українці, Героям Небесної Сотні та захисникам територіальної цілісності та незалежності України. Ходу супроводжували університетський оркестр барабанщиць та духовий оркестр Луцького прикордонного загону .

Основне ж дійство розгорнулося на стадіоні СНУ «Спортивне ядро». Після вступного слова ведучих Романа Скулинця та Анастасії Оболончик, які наголосили на небуденності події, зробивши короткий екскурс в недавню історію нашої країни, присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять полеглих у війні на Сході, в числі яких – і студенти Лесиного вишу.

Першокурсники і магістри присягнули на вірність своїй Альма-матер, рідній Волині, українського народу. Текст урочистої обітниці виголосила студентка І курсу факультету філології та журналістики Ірина Загорська. Як і годиться, ритуал присяги завершився виконанням безсмертного студентського гімну «Gaudeamus Igitur».

Фото Олександра ПІЛЮКА

 

Telegram Channel