Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

В Італії в результаті спецоперації заарештували 24 мафіозі

Заарештованих звинувачують у вимаганні і незаконному обігу наркотиків

Італійська поліція у вівторок в регіоні Ломбардія провела спецоперацію по затриманню членів мафіозного клану Ндрангета і заарештувала 24 людини, повідомляє Дзеркало тижня з посиланням на ANSA.



Серед заарештованих опинився і мер міста Серегно з провінції Монца. Зазначається, що він є членом партії Forza Italia Сільвіо Берлусконі.



Серед заарештованих опинився і мер міста Серегно з провінції Монца. Зазначається, що він є членом партії Forza Italia Сільвіо Берлусконі. Крім нього, в ході операції затримали ще двох місцевих чиновників.


Поліція розслідує проникнення мафіозної групи у бізнес і політику в регіоні Ломбардія. Серед звинувачень заарештованим - вимагання та незаконний обіг наркотиків.


Повідомляється, що 21 затриманого помістили під варту, а трьох посадили під домашній арешт, у тому числі і мера міста Серегно, Едуардо Мацца. Його звинувачують у тому, що він надав преференції підприємцю, пов'язаному з кланом Ндрангета. Зокрема, він віддав їм будівельний контракт, який фінансувався з бюджету.


Північна Ломбардія є одним з найбагатших регіонів в Італії. Клан Ндрангета походить з південного регіону Калабрія і контролює велику частину торгівлі кокаїном в Європі.


Раніше повідомлялося, що в Німеччині правоохоронні органи заявили про вплив "російської мафії" на фірми по догляду за інвалідами та хворими. Майже 230 таких фірм, заснованих вихідцями з колишнього СРСР, запідозрили в підробці рахунків про надані послуги. Багато фірм замішані у відмиванні грошей і рекеті.

Telegram Channel