Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
У Рівному перший заступник судиться із головою

Волинь-нова

У Рівному перший заступник судиться із головою

Рівненський окружний адміністративний суд почав розглядати позов одного з членів керівного складу облдержадміністрації Юрія Приварського, який хоче скасувати розпорядження свого шефа — голови ОДА Олексія Муляренка. Бо у документі йдеться про притягнення пана Приварського до найвищої дисциплінарної відповідальності — звільнення

Левко ЗАБРІДНИЙ


«Невідомо, де він зараз», — кажуть у відділі кадрів Рівненської ОДА на запитання про першого заступника голови Юрія Приварського, який уже два місяці на лікарняному. Відповідь дав його адвокат Дмитро Троянчук у суді минулої п’ятниці: з прооперованим коліном.
Нині Юрій Приварський у «підвішеному стані». З одного боку, ще перед Днем Незалежності Олексій Муляренко підписав розпорядження, що передбачає звільнення. З іншого, звільнити першого заступника не можуть, поки він не повернеться з лікарняного, на якому — з кінця липня. Номінально пан Приварський ще залишається першим заступником голови ОДА, проте у нього вже давно забрані повноваження. Їх нині виконує заступник та політичний соратник Олексія Муляренка Віталій Ундір.



Юрій Приварський хоче визнати протиправним та скасувати розпорядження про притягнення його до дисциплінарної відповідальності. І є всі шанси, що йому вдасться це зробити.



У суді Юрій Приварський хоче визнати протиправним та скасувати розпорядження про притягнення його до дисциплінарної відповідальності. І є всі шанси, що йому вдасться це зробити. Бо ґрунтується розпорядження на тому, що пан Приварський, виконуючи обов’язки голови ОДА у липні, дав погодження на відпустку начальнику обласного управління водних ресурсів Сергію Васильєву, якого Держагентство водних ресурсів хотіло звільнити. У розпорядженні голови навіть патетично вказано, що дії першого заступника «дискредитують Рівненську ОДА» та «принижують авторитет державного органу в очах громадськості». Але одразу після розпорядження були оприлюднені листи держагентства до пана Васильєва, в яких зазначалося, що той повинен погодити свою відпустку із керівництвом ОДА. Найімовірніше, на ці документи й опиратиметься у суді адвокат Юрія Приварського.
Розглядати справу по суті на першому судовому засіданні не розпочали. Зокрема, через клопотання представників ОДА про відвід судді Наталії Друзенко. Клопотання пані Друзенко відхилила, проте оголосила перерву до 17 жовтня, щоб вивчити надані адміністрацією документи та знайти підписану Юрієм Приварським присягу державного службовця.
Сам Юрій Приварський коментує по телефону:
— У позові вимагаю лише скасувати розпорядження, про будь–які моральні чи матеріальні компенсації не йдеться. На мою думку, розпорядження є незаконним. По-перше, я не бачу у своїх діях складу дисциплінарного проступку. По–друге, була порушена процедура: дисциплінарна комісія дала свої висновки без моїх пояснень, поки я був на лікарняному.
Але, навіть добившись скасування розпорядження голови, Юрію Приварському навряд чи вдасться повноцінно повернути вплив в ОДА. Цілком очевидно, що Олексій Муляренко, який віднедавна у суперечці із протектором Юрія Приварського та екс-головою ОДА Віталієм Чугунніковим, не хоче бачити його у своїх заступниках. Єдине, що може врятувати Приварського, принаймні на певний час, — звільнення самого Олексія Муляренка, про яке періодично говорять ось уже більше року.

Telegram Channel