Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

Референдум в Каталонії: на виборчих дільниках почалися сутички з поліцією

Зараз поліцейські блокують вхід до будівлі і намагаються вилучити бюлетені

В ході референдуму про незалежність Каталонії, 1 жовтня 2017 року, на виборчих дільницях почалися сутички між поліцією і громадянами, охочими взяти участь у голосуванні. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Радіо свобода".



На деяких з тих ділянок, які все ж відкрилися вранці в неділю, 1 жовтня, почалися сутички між поліцією і громадянами, охочими взяти участь у голосуванні.



Як повідомляє МВС Іспанії, співробітники поліції ще напередодні референдуму закрили більшу частину передбачуваних місць голосування. На деяких з тих ділянок, які все ж відкрилися вранці в неділю, 1 жовтня, почалися сутички між поліцією і громадянами, охочими взяти участь у голосуванні. Зараз поліцейські блокують вхід до будівлі і намагаються вилучити бюлетені.


Верховний суд Іспанії раніше заборонив використовувати громадські будівлі для голосування, повідомляє МВС. Зазначено, що в Барселону перекинуті додатково десятки тисяч поліцейських і цивільних гвардійців. Влада Каталонії закликають виборців взяти участь у голосуванні.


Мер Барселони Пекла Колау закликала Євросоюз виступити посередником для врегулювання питання про статус Каталонії - при будь-якому результаті референдуму.  Нагадаємо, поліція в суботу, 30 вересня, опечатала школи Каталонії, в яких планувалося відкрити дільниці для голосування.

Telegram Channel