Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Гравець «Барселони» та збірної Іспанії Жерар Піке проголосував за незалежність Каталонії

Волинь-нова

Гравець «Барселони» та збірної Іспанії Жерар Піке проголосував за незалежність Каталонії

Як відомо, раніше футбольний клуб «Барселона» виступив із заявою про можливе відокремлення Каталонії від Іспанії

Захисник «Барселони» і збірної Іспанії Жерар Піке прийшов на референдум, проти якого виступає Мадрид. Футболіст проголосував за незалежність Каталонії. Фотографією з ділянки він поділився в Twitter. «Я вже проголосував. Разом ми є нестримним захистом демократії», – написав Піке.



Захисник «Барселони» і збірної Іспанії Жерар Піке прийшов на референдум, проти якого виступає Мадрид.



Як відомо, раніше футбольний клуб «Барселона» виступив із заявою про можливе відокремлення Каталонії від Іспанії, повідомляє УНІАН.


Між тим, в уряді Каталонії заявили, що в результаті дій поліції під час референдуму за незалежність регіону постраждали щонайменше 337 осіб.


1 жовтня у Каталонії проходить референдум про незалежність регіону. Даний референдум центральна влада Іспанії визнала нелегітимним. Іспанська поліція з відкриттям дільниць почала жорстко протидіяти виборчому процесу, вилучаючи урни для голосування та бюлетені.


На деяких дільницях сталися сутички правоохоронців із активістами. Насильство проти прихильників референдуму розкритикував прем'єр-міністр Каталонії Карлес Пучдемон. За його словами, іспанська поліція у відповідь на «виборчі урни, бюлетені і школи» застосовує «палиці і гумові кулі». За даними уряду Каталонії, незважаючи на активну протидію поліції, в регіоні працюють близько 73% виборчих дільниць.

Telegram Channel