Курси НБУ $ 39.23 € 42.44

Батькові дзвонаря, що будив Майдан, вручили почесний орден

Цьогоріч минуло 25 років, відколи до парафіян Свято-Вознесенського храму міста Горохова прийшов служити отець Андрій Сидор

Леся ВЛАШИНЕЦЬ


Минули літа. Пишаються зрілістю сотні сімей, яких вінчав отець Андрій, виросли діточки, яких він охрестив, і ведуть у храм за благословенням його настоятеля онуків і правників довгожителі горохівських родин і родин довколишніх сіл.  Так само непомітно швидко у плині літ і клопотів стали дорослими діти  благочестивого подружжя Людмили і Андрія Сидорів.



Владика Луцький і Волинський Михаїл за ревне служіння УПЦ КП вручив декану Горохівського деканату, настоятелю Свято-Вознесенського храму міста Горохова о.Андрію Сидору орден Святителя Миколая Чудотворця.



Ідуть із честю дорогою батька сини. Старший о.Іван Сидор є гордістю історії України, бо розбудив дзвонами Михайлівського Золотоверхого монастиря столицю у грудні 2013 року і кликав їхніми тривожними голосами Бога і киян рятувати майданівців.  Священик Андрій Сидор  – кандидат церковно-історичних наук, викладач кафедри церковної історії Київської православної богословської академії, інспектор КПБА, священик у храмі Святого благовірного князя Ярослава Мудрого , адміністратор офіційного сайту Михайлівського Золотоверхого монастиря, секретар-референт Переяслав – Хмельницького єпархіального управління, редактор сайту Київської єпархії УПЦ КП «Київські єпархіальні відомості», голова Переяслав – Хмельницького єпархіального інформаційно–просвітницького відділу, автор дослідницької книги «Проголошення Московського Патріархату в 1589 році: причини і наслідки”.


Молодший Андрій Сидор – студент Київської православної богословської академії. Донька  Христина Сидор навчається у Східноєвропейському національному університеті.  Вже й онучком втішаються щасливі батьки, якого молоде подружжя Яни і Андрія Сидорів назвало Андрієм на честь глави родини.


Минуло кілька днів, як рідні, парафіяни, горохівчани і жителі багатьох сіл і міст Горохівщини, Волині та України вітали  о.Андрія Сидора з 50-річчям. Висловити свої віншування ювілярові у Свято-Вознесенський храм міста Горохова завітали владика Волинський і Луцький Михаїл, канцлер Волинської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату Микола Цап, духовенство Волині і Горохівщини.


Отець Андрій ревно навчає мирян боготворити свою Батьківщину, мову, церкву, сіє золотим зерном Божу науку і почуття людинолюбства. В його благословення вірять, його проникливе слово обдароване силою одухотворяти душі,  а у доброзичливому погляді священика, наче в промінні, розцвітає надія. Йому дякують діти і дорослі за молитви, які зцілили хворих, за пожертви,  що допомогли недужим в лікарнях. За о.Андрія моляться волонтери, яких він благословляє на передову на Донбас, солдати, яким священик збирає пожертви і передає молитовники.


Очоливши і відслуживши Божественну Літургію, владика Луцький і Волинський Михаїл за ревне служіння Українській Православній Церкві Київського Патріархату  із благословення Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета вручив декану Горохівського деканату, настоятелю Свято-Вознесенського храму міста Горохова о.Андрію Сидору орден Святителя Миколая Чудотворця. А сотні парафіян подарували своєму духовному наставнику букети квітів – символи зрощеного ним духовного цвіту і поваги. В унісон найгарніших сердечних почуттів співали «Многоліття»!

Telegram Channel