Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Городищенських школяриків возитимуть новим автобусом

Його отримали відповідно до державної програми «Шкільний автобус», що активно впроваджується на теренах України

Ніна КОСТРУБА


Потреба у шкільному автобусі у школі назрівала давно, адже тут навчаються діти з трьох сіл – Городища, Мартинівки та Григорович.



Його придбали на умовах співфінансування обласної і районної влади. Він обійшовся у більш як півтора мільйона гривень.



Відстань до школи, наприклад, з Мартинівки вимірюється кілометрами, тому добиратися, а ще, коли – негода, непросто. Хоча школярі не залишилися наодинці з цією проблемою, бо мають надійного друга в особі депутат районної ради, заслуженого працівника сільського господарства України, директора місцевого господарства «Городище» Анатолія Никонюка, який виділяв свій транспортний засіб для довозу дітей із віддалених сіл. Він уже віджив свій вік. Тож за клопотанням Анатолія Никонюка, небайдужості городищенського сільського голови Світлани Соколюк, розуміння обласної та районної влади школярі отримали новенький автобус. Його придбали на умовах співфінансування обласної і районної влади. Він обійшовся у більш як півтора мільйона гривень.
Розділити радість городищенських школярів, педагогічного колективу, всієї громади завітали заступник голови ОДА Світлана Мишковець, голова Луцької райдержадміністрації Ігор Ярмольський, директор СТзОВ «Городище» Анатолій Никонюк, Городищенський сільський голова Світлана Соколюк, батьки учнів. Було сказано багато теплих слів та побажань від гостей, а діти, в свою чергу порадували своїм виступом. Приємній події власні віршовані рядки присвятив член Національної спілки письменників України, вчитель Городищенської школи Микола Сидорчук. Місцевий священик протоієрей Володимир освятив шкільний автобус. Зазначимо, що в Луцькому районі уже 7 сільських шкіл мають свої транспортні засоби для перевезення учнів.
Фото Ніни КОСТРУБИ.

Telegram Channel