Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Україна підтримає литовця на на виборах президента ПАРЄ

Опонентом литовського кандидата Єммануєліса Зінгеріса стане Стелла Кіріакідзе з Кіпру

Під час голосування за нового голову ПАРЄ Україна підтримуватиме литовського кандидата. Про це заявив Народний депутат, представник Української делегації в ПАРЄ Олексій Гончаренко в ефірі «112 Україна», передає УНН.



6 жовтня Президент ПАРЄ Педро Аграмунт, який цього року літав в Сирію до Асада на російському урядовому літаку, подав у відставку.



«Я особисто і більшість української делегації буде підтримувати Єммануєліса Зінгеріса, тому що ми знаємо його тверду проукраїнську позицію і позицію засудження агресора – Російської Федерації, і, окрім того, ми всі розуміємо, що Литва чудово розуміє з ким має справу, на відміну від деяких інших країн,» - зазначив депутат.


Обидва кандидати на виборах представляють Європейську міжнародну партію і обираються на тримісячний термін, після чого відбудеться інше голосування, під час якого головування в ПАРЄ прийме соціалістична партія.


Нагадаємо, 6 жовтня Президент ПАРЄ Педро Аграмунт, який цього року літав в Сирію до Асада на російському урядовому літаку, подав у відставку.

Telegram Channel