Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

ДУЕТ МАМИ З ДОНЬКОЮ

Алла Опейда з тих співачок, про яких можна сказати словами Юрія Рибчинського — відомого автора текстів багатьох пісень, які стали своєрідною українською класикою...

Алла Опейда з тих співачок, про яких можна сказати словами Юрія Рибчинського — відомого автора текстів багатьох пісень, які стали своєрідною українською класикою: одних артистів визнав народ, іншим дали звання за ті чи інші „заслуги”, точніше „услуги”, урядові структури. Алла Опейда знана, шанована і визнана народом. І не пішла співачка проти своєї совісті, проти пісні, яку вона взяла в свою душу і дарує людям, навіть тоді, коли їй пропонували звання за ті ж “услуги”.
А взагалі — де тільки і перед ким тільки не співала разом з своїм колегою по пісні, по вокальному дуету - В’ячеславом Судимою! Їм аплодували люди на головній сцені столиці у Києві в Палаці „Україна”, у Луцьку, на багатьох сценах закладів культури Волині. І чи не найперш на сценах будинків культури Луцького району, де вона працює методистом районного Будинку культури.
Як правило, з міжнародних фестивалів і конкурсів поверталася Алла Опейда, як солістка і як учасниця дуету з В’ячеславом Судимою, з вагомими творчими перемогами. Не раз вони здобували то гран-прі, то перші місця. У репертуарі співачки українські народні пісні, пісні визвольної боротьби героїв УПА, пісні волинських композиторів. Приємно те, що вона має і власні аудіокасети із записами пісень із свого багатого репертуару, а також дуету із В’ячеславом Судимою.
Віриться, що невдовзі з’явиться ще одна касета із записами пісень Алли Опейди і її доньки Наталії Кулеши. Наталочка — шестикласниця Луцької загальноосвітньої школи №3. Вона вже володарка лауреатських звань і призів більше десяти престижних всеукраїнських і міжнародних фестивалів і конкурсів.
Співає Наталочка сама та разом із мамою. І знову ж таки — це українські народні пісні та ще й в акапельному виконанні. Це воістину ангельський спів. На міжнародному фестивалі „Мелодія двох сердець”, де співали мама з донькою, вони вибороли головний приз — туристичні путівки до Єгипту та премію від газети „Голос України”. Наталочка Кулеша стала лауреатом престижного конкурсу Фонду культури у Києві в жанрі народної пісні „Нові імена”, у неї гран-прі та перші місця на фестивалях „Молода Галичина”, „Золотий лелека”, на фестивалі у Польщі „Музика плюс родина”. Власне, можна продовжувати перелік фестивалів, творчих конкурсів, де Наталочка Кулеша була першою.
— Часто буваю з Наталочкою на конкурсах та фестивалях, де вона виступає. Так хвилююся, що аж руки терпнуть. Щоразу мені здається — краще б я сама там співала, — зізнається Алла Опейда і додає: — Знаю, що хвилюються і переживають за мою доньку її наставники з Луцької музичної школи №1 Тетяна Житкова, керівник ансамблю народної музики, де Наталочка солістка-вокалістка, Марія Лукач, заслужений діяч мистецтв Валентина Гаврилюк, у якої донька бере додаткові уроки з вокалу, її вчителі із загальноосвітньої школи. Про це добре знає Наталочка і, певно, ще й тому перемагає на радість всім цим добрим людям.
... На сцену виходять Алла Опейда з донькою Наталочкою. І присутні в залі, як правило, зустрічають цей самобутній дует оплесками. А як тільки відлунає останній акорд їх чарівних пісень, ті оплески стають ще гучнішими. І часто буває — найкращі квіти вручають юній співачці Наталочці Кулеші. Алла Опейда радіє за доньку, за нашу пісню українську, яка завжди з народом у свято і в будень.
Олена КОВАЛЬЧУК.
Telegram Channel