Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Спецпризначенці розпочали штурм наметового містечка біля Верховної Ради

Правоохоронці підбігли до перших наметів, але активісти почали відбиватися. Силовики почали застосовувати сльозогінний газ

Поліція почала штурмувати наметове містечко на вулиці Грушевського. Як передає кореспондент УНІАН, штурм почався приблизно о 17:20.



Спецпризначенці почали наступ на намети на вулиці Грушевського з боку рогу вулиці Шовковичної та Грушевського.



Спецпризначенці почали наступ на намети на вулиці Грушевського з боку рогу вулиці Шовковичної та Грушевського. Правоохоронці підбігли до перших наметів, але активісти почали відбиватися. Силовики почали застосовувати сльозогінний газ. Серед постраждалих виявився народний депутат України від «Самопомочі» Єгор Соболєв.


Нагадаємо, за повідомленнями ЗМІ, учасники мітингу відібрали у кількох поліцейських щити. Також невідомі молодики в масках почали розбирати бруківку  поряд з наметовим містечком.


Як відомо, вчора, 17 жовтня, під Верховною Радою розпочався мітинг, учасники якого вимагають скасування депутатської недоторканності, внесення змін у виборче законодавство, а також створення Антикорупційного суду.


Організаторами акції виступають партії «Об'єднання «Самопоміч»», ВО «Батьківщина», «Рух нових сил», «5.10», ВО «Свобода», «Національний корпус», «Правий сектор» та ряд громадських організацій. Протягом дня відбулися зіткнення поліції і мітингувальників.


Учасники акції заявили про намір залишатися під будівлею ВР щонайменше до четверга, оскільки очікують, що саме 19 жовтня парламент розгляне їхні вимоги.

Telegram Channel