Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Бізнес масово тікає з Каталонії

У Каталонії з початку жовтня близько 1200 компаній перенесли свої штаб-квартири в інші регіони Іспанії

"Близько 1200 компаній, розташованих в Каталонії, перереєструвалися в інших частинах Іспанії після референдуму, сподіваючись звести до мінімуму нестабільність", - йдеться в повідомленні AFP, пише «Еспресо». У період з 2 по 19 жовтня 1185 фірм перенесли свої штаб-квартири в інші регіони Іспанії. Тільки за один день 19 жовтня офіційно змінили місце реєстрації 268 компаній.



Тільки за один день 19 жовтня офіційно змінили місце реєстрації 268 компаній.



Нагадаємо, що 10 жовтня в парламенті Каталонії було підписано декларацію про незалежність регіону від Іспанії, проте вступ в силу цього документа було відкладено. Після цього прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой дав каталонському лідеру час до понеділка, 16 жовтня, для відповіді на питання, чи проголошена незалежність регіону. Однак в призначений день Пучдемон у своєму листі прем'єр-міністру Іспанії не надав чітких відповідей і попросив про двомісячні переговори з центральним урядом.


Мадрид, зі свого боку, продовжив наполягати на чіткій відповіді Пучдемона, встановивши крайній термін до 10 ранку 19 жовтня. Після цього уряд Іспанії вирішив застосувати статтю 155 Конституції, яка передбачає обмеження автономії Каталонії.

Telegram Channel