Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

МУЗА МАЙДАНУ НЕЗАЛЕЖНОСТІ: ПИШАЙМОСЯ, ДРУЗІ, ЩО МИ — УКРАЇНЦІ!

Атмосфера єдності і любові учасників помаранчевої революції на Майдані Незалежності у Києві покликала до Музи навіть тих, хто раніше не пробував себе у поезії...

Атмосфера єдності і любові учасників помаранчевої революції на Майдані Незалежності у Києві покликала до Музи навіть тих, хто раніше не пробував себе у поезії.
Про це щиро зізналася під час емоційної телефонної розмови наша читачка з Луцька Тамара Олещук, дочка легендарної волинської збирачки пісень і фольклору, на жаль, уже покійної Антоніни Голентюк. Повернувшись зі столиці, пані Тамара написала вірша високого громадянського звучання. Процитуємо одну строфу.
Брехливі владці блуд на нас пускали,
Бо думали, що ми сліпі й глухонімі.
Та українці, як один, повстали,
Ми — не козли, козли — не ми!
Зворушеною прийшла до редакції заслужена артистка України Галина Кажан. Лучанка п’ять днів провела на Майдані Незалежності, мала щирі зустрічі там з однодумцями, визнаними особистостями творчої інтелігенції — народними артистами Ніною Матвієнко, Галиною Яблонською, Богданом Бенюком та багатьма іншими. Поетеса з Краснодона, лауреат літературних премій імені Василя Стуса, Олени Пчілки, Антоніна Листопад, що родом з Великої Волині, передала для нашої газети свій вірш «Присяга на Майдані». Ці поетичні рядки звучать сьогодні особливо актуально і зворушливо.
Отут, на Майдані,
сьогодні — хрестини.
Оранжеве крижмо в своїй материнці.
Тобою пишаюсь, моя Україно!
Пишаюся вами, мої українці!
Оце Незалежність! Це вічні глибини!
Тут голосу повно і волі — по вінця!
Тобою пишаюсь, моя Україно!
Пишаюся вами, мої українці!
Telegram Channel