Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

У «плавнях» заблукали – не потонути б у «Десні»…

Лучани зазнали другої поспіль поразки із мінімальним рахунком

Сергій ХОМІНСЬКИЙ



Чемпіонат України з футболу. Перша ліга. 17 тур. «Волинь» (Луцьк) – «Гірник–Спорт» (Горішні Плавні, Полтавська область) – 0:1 (0:1 – Андрій Фаюк, 65 хв.)



«Верес» за спортивним принципом минулого сезону таки впевнено виборов «путівку» в УПЛ.



16 жовтня. Луцьк. Стадіон «Авангард». 1000 глядачів. Головний суддя Вадим Запрутняк (Ужгород).
«Хтось недостарався, хтось не добіг, хтось не встиг. Результат закономірний», – Альберт Шахов після матчу не став шукати причини невдачі в упередженому суддівстві чи ще якихось суб’єктивних факторах. Він чесно назвав речі своїми іменами – і принаймні за це йому варто подякувати.
Після завершення першого кола луцька «Волинь» – клуб, який ще минулого сезону грав в Українській Прем’єр-лізі – посідає в Першій лізі місце у «зоні вильоту» (хай і «непрямого»). І це, на превеликий жаль, – теж абсолютно закономірний результат.
Протягом 17-ти турів «червоно-білі» мали трьох головних тренерів, «перепробували» силу-силенну гравців (цим – хоча, звісно, й багатьом іншим – нинішня «Волинь» разюче відрізняється від нинішнього рівненського «Вереса»). Так, були окремі «спалахи» (здобули ж таки ті 15 очок!), спостерігалися певні позитиви й у деяких програних матчах. Проте загалом ситуація доволі сумна.
Залишається вірити, що в другому колі ми побачимо іншу «Волинь», яка демонструватиме кращі результати, що наприкінці першості дозволять нам не нервувати з приводу збереження «прописки» вже хоча б у Першій лізі.
А стартувало друге коло вчора, коли лучани ввечері приймали чернігівську «Десну». Колектив, якому ми мінімально поступилися на виїзді в першому турі, який посідає нині третє місце, і який – хай ще раз вибачає рівненський «Верес» – за спортивним принципом минулого сезону таки впевнено виборов «путівку» в УПЛ. На час здачі газети до друку матч ще тривав.
Усі результати 17-го туру: ФК «Полтава» – «Рух» – 1:0; «Кремінь» – «Арсенал» – 1:1; «Нафтовик-Укрнафта» – «Колос» – 2:1; МФК «Миколаїв» – «Авангард» – 2:2; «Інгулець» – «Балкани» – 1:0; «Оболонь-Бровар» – «Жемчужина» – 0:0; ПФК «Суми» – «Черкаський Дніпро» – 3:2; «Геліос» – «Десна» – 0:0; «Волинь» – «Гірник-Спорт» – 0:1.



За воротами
Альберт ШАХОВ, в. о. головного тренера «Волині»:
«Дуже важко грати 17 турів фактично одними і тими ж людьми. Комусь набридло, хтось не може. Дві–три людини випадають у кожному матчі, а це дуже багато. Тому зараз емоції спустошення. Футбол не грали – бігали, старалися. Хтось недостарався, хтось не добіг, хтось не встиг. Результат закономірний».



 

Telegram Channel