Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Нововолинці перейняли естафету Всеукраїнської акції

Волинь-нова

Нововолинці перейняли естафету Всеукраїнської акції

І вишивали Україну

Алла ЛІСОВА


   У справжнє свято патріотичного духу перетворилася акція «Україна моя вишивана», яка мандрує областями нашої держави. Черговою «зупинкою» став Нововолинськ. Дійство проходило у гарно прикрашеному вишиваними рушниками та іконами фойє палацу культури шахтарського міста.



Кожен покладений на нього хрестик – це маленький вклад у прагнення бачити Україну цілісною.



  З вітальним словом до учасників свята, які зібралися у вишиваному вбранні, звернувся перший заступник міського голови, секретар ради Андрій Сторонський, зазначивши, що розпростертий прапор – це своєрідне поле молитви за Україну, а кожен покладений на нього хрестик – це маленький вклад у прагнення бачити Україну цілісною. Координатор акції, начальник управління соціального захисту міськвиконкому, відома в місті майстриня вишивки Наталія Волчанюк розповіла присутнім про ідею зародження задуму, про символи народних промислів, подякувала усім присутнім за небайдужість і гарячі серця, наповнені любов»ю.


Декан Нововолинського деканату, митрофорний протоієрей Стефан Фульмес благословив цю акцію, а духовний хор заспівав її учасникам «Многая літа».                                         


На знімку: нововолинські вишивальниці за роботою.


Фото Алли ЛІСОВОЇ.


 

Telegram Channel