Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Товію Рівцю — 70!

Товій РІВЕЦЬ

Волинь-нова

Товію Рівцю — 70!

Такий поважний ювілей сьогодні у віртуоза-скрипаля, багатолітнього керівника камерного оркестру «Кантабіле» обласної філармонії, народного артиста та заслуженого діяча мистецтв України, а ще — доброго й незрадливого друга нашої редакції.

Доля щедро нагородила митця не лише великим даром музиканта, а й рідкісним талантом людяності, чуття слова й поезії. І той, хто хоч раз бачив його на сцені, чув його імпровізації, стежив за польотом смичка — отримував незабутнє відчуття спілкування зі Справжнім мистецтвом. Недарма ж Маестро вважає: «Сцена — як вівтар, ми — духовні наставники, а наша місія — сповідальна». І додає: «Я дуже вимогливий до себе і відповідально ставлюся до музики. Адже музика — це дивовижна кладочка до Бога. Вона існує лише тоді, коли звучить. При всій унікальності літератури, вмінні бачити світ засобами живопису — музика в моєму житті посідає головне місце».

Віримо, що ми ще не раз відчуємо насолоду спілкування із Маестро і зі сцени, і в дружньому товаристві й розповімо про це читачам, а поки що зичимо Товію Михайловичу міцного здоров’я, творчого натхнення, і хай завше, навіть посеред січневої віхоли, провісником сонця й тепла звучить «Весняна хора».

Telegram Channel