Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Городоцькому лісництві налагоджено виробництво тріски технологічної

Волинь-нова

У Городоцькому лісництві налагоджено виробництво тріски технологічної

У ногу із часом в рамках застосувань новітніх технологій та безвідходного виробництва йде державне підприємство «Городоцьке лісове господарство»

Майже рік тут налагоджено діє випуск нової продукції із дров-відходів – тріски технологічної. Виробництво тріски технологічної ведеться з різних видів деревних відходів. Це залишки деревообробки та лісозаготівлі, які не придатні до подальшої експлуатації і не містять хімічних домішок. До цієї ж групи належить деревина, отримана в результаті санітарних рубок, відходів переробки деревини. Отримана біомаса активно використовується для вироблення тепла.

Продаж тріски паливної, як альтернативного виду палива, сьогодні – один з перспективних напрямків виробничої діяльності лісгоспу.
Рубальна машина УРМ – 5, яка призначена для виготовлення тріски, була придбана лісгоспом у жовтні 2016 р., введена в експлуатацію – у грудні минулого року.

Рубальна машина УРМ – 5, яка призначена для виготовлення тріски, була придбана лісгоспом у жовтні 2016 р., введена в експлуатацію – у грудні минулого року.


Устаткування працює на території лісокомплексу села Городок.
Безпосереднім керівником та організатором робіт є начальник лісокомплексу Олег  Саливончик.
На виробництві працює 5 робітників. Вони виготовляють щомісяця до 500 кубм готової продукції для реалізації.
До речі, заробітна плата працівників на даній ділянці роботи складає понад 10 тисяч гривень!
Тріска технологічна виробляється і транспортується різними методами. Один з таких, наприклад, – подрібнення деревини безпосередньо за місцем її утворення і подальша доставка вантажним транспортом – самоскидом, контейнеровозами на об’єкти споживання.
В опалювальний сезон основним споживачем тріски технологічної є Маневицька центральна районна лікарня. Заклад використовує її для обігріву приміщень лікувального закладу та поліклініки.

Також частина продукції реалізовується ТзОВ «ВЕСТКОНСАЛТИНГ КОМПАНІ».
Параметри тріски технологічної регламентуються європейськими стандартами за походженням, розміром частинок, вмісту вологи, зольності. Основними фізичними характеристиками палива є теплота згоряння, об’ємна щільність, процентний вміст хлору та азоту. Технологічна тріска, купити яку сьогодні нескладно, відмінний варіант як для великих теплоелектростанцій, так і для господарств з невеликими котлами, повідомляє прес-служба ДП “Городоцьке лісове господарство”.

Telegram Channel