АМЕРИКАНСЬКІ ФАХІВЦІ НА ВОЛИНІ
Голова обласної ради Василь Дмитрук зустрівся із американськими спеціалістами в галузі харчування та представниками Агентства США з міжнародного розвитку, які протягом трьох днів працювали на Волині.
Голова обласної ради Василь Дмитрук зустрівся із американськими спеціалістами в галузі харчування та представниками Агентства США з міжнародного розвитку, які протягом трьох днів працювали на Волині.
У кабінеті голови мова йшла про реалізацію на теренах нашого краю пілотної Українсько-Американської програми запобігання вродженим вадам розвитку, яка діє на базі обласного дитячого територіального медичного об’єднання. А створений обласний центр цієї програми вивчає дію фолієвої кислоти як засобу попередження вад розвитку невральної трубки у дітей. Досвід узагальнюватиметься і поширюватиметься в інші регіони країни.
На думку фахівців, фолієва кислота має потрапляти в організм разом із продуктами харчування, зокрема — хлібом. Тому делегація зі США відвідала комбінат хлібопродуктів № 2. Гості з-за океану оглянули обладнання підприємства, поспілкувалися із фахівцями, ознайомилися з умовами збагачення борошна фолієвою кислотою. А оскільки вміст її має бути дозованим, а процес контрольованим, до цієї роботи залучено лабораторію обласної санепідстанції.
Усі питання, порушені під час візиту , узагальнювалися на засіданні “круглого” столу за участю керівників медустанов, представників обласного управління охорони здоров’я.
Костянтин ЛОЦМАН.
У кабінеті голови мова йшла про реалізацію на теренах нашого краю пілотної Українсько-Американської програми запобігання вродженим вадам розвитку, яка діє на базі обласного дитячого територіального медичного об’єднання. А створений обласний центр цієї програми вивчає дію фолієвої кислоти як засобу попередження вад розвитку невральної трубки у дітей. Досвід узагальнюватиметься і поширюватиметься в інші регіони країни.
На думку фахівців, фолієва кислота має потрапляти в організм разом із продуктами харчування, зокрема — хлібом. Тому делегація зі США відвідала комбінат хлібопродуктів № 2. Гості з-за океану оглянули обладнання підприємства, поспілкувалися із фахівцями, ознайомилися з умовами збагачення борошна фолієвою кислотою. А оскільки вміст її має бути дозованим, а процес контрольованим, до цієї роботи залучено лабораторію обласної санепідстанції.
Усі питання, порушені під час візиту , узагальнювалися на засіданні “круглого” столу за участю керівників медустанов, представників обласного управління охорони здоров’я.
Костянтин ЛОЦМАН.