Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Розвивати Павлівську громаду допомагатиме… американець

Волинь-нова

Розвивати Павлівську громаду допомагатиме… американець

Дана ОТГ пройшла складний конкурсний відбір серед громад України і отримала право залучити до роботи у громаді волонтера із Корпусу Миру США в Україні

Про це повідомила Оксана Шабас, регіональний менеджер Корпусу Миру у Волинській області, яка завітала до Павлівки, щоб особисто повідомити цю новину та обговорити організаційні моменти.

Як інформує сайт Павлівської громади, під час зустрічі з головою громади Андрієм Сапожником та начальником відділу соціально-економічного розвитку, інвестицій та містобудування Оксаною Стасюк, було обговорено всі моменти щодо особливостей роботи волонтера та проживання в українській родині вже з 1 грудня цього року.

30 листопада він разом із іншими американцями складе присягу, яка є своєрідною обітницею служінню українському народові. Після цього всі вони отримають офіційний статус «волонтер Корпусу Миру» та роз’їдуться по селах та містах усієї України, щоб працювати разом із українськими колегами над проектами децентралізації, молодіжного розвитку, допомагати громадським активістам.

Загалом, на Волинь приїде 5 американців (в ЗОШ с.Жидичин та Підгайці, Луцький НТУ, Ковельський центр соціальних служб та Павлівську сільську раду). У Павлівці він протягом двох років безоплатно допомагатиме розвивати громаду. Джонатан Памел, родом із містечка Драйден (неподалік від Нью-Йорку). 30 листопада він разом із іншими американцями складе присягу, яка є своєрідною обітницею служінню українському народові. Після цього всі вони отримають офіційний статус «волонтер Корпусу Миру» та роз’їдуться по селах та містах усієї України, щоб працювати разом із українськими колегами над проектами децентралізації, молодіжного розвитку, допомагати громадським активістам.

Корпус Миру – урядове агентство США, покликання якого офіційно формулюється як зміцнення миру та дружби між народами світу. Започатковане у 1960 році закликом сенатора Джона Кеннеді до студентів Мічиганського університету служити своїй країні та сприяти зміцненню миру у світі, живучи та працюючи серед громадян інших країн. Конгрес США 22 вересня 1961 року ухвалив Закон про Корпус Миру.

Корпус Миру США в Україні засновано в 1992 році, коли Президент України Леонід Кравчук та президент США Джордж Буш підписали двосторонню угоду про започаткування Корпусу в Україні.

Місія Корпусу Миру в Україні міститься у трьох простих цілях: допомагати громадянам України шляхом надання компетентних спеціалістів для задоволення існуючих потреб у технічній кваліфікації;
сприяти кращому розумінню американців українцями;
​сприяти кращому розумінню українців з боку американців.

Цього року Корпус Миру відзначає свій срібний ювілей – 25 років роботи в Україні. За цей час у маленьких містечках і селах відслужили волонтерами понад 3 тисячі американців.

Telegram Channel