Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Чуйність врятувала життя, але…

Олександр Антонюк зателефонував за номером 101 і попросив допомоги.

Фото із сайту Управління ДСНС у Волинській області.

Волинь-нова

Чуйність врятувала життя, але…

Це могло б статися раніше, якби в правоохоронців був пристрій, який відстежує мобілки

У редакцію звернувся лучанин Олександр Антонюк і попросив подякувати працівникам служби з надзвичайних ситуацій, поліцейським і «Варті порядку» обласного центру, які відгукнулися на біду його брата — ​45–річного Бориса Антонюка.

Через проблеми зі здоров’ям він втратив орієнтування на місцевості.

Подробиці ми з’ясували у розмові з речником управління державної служби з надзвичайних ситуацій у Волинській області Володимиром Нестеровим. Він розповів, що минулого четверга о 19.45 Олександр Антонюк зателефонував за номером 101 і попросив допомоги, оскільки тривогу забила дружина брата, яка не діждалася чоловіка вдома. Вона зателефонувала Борисові й почула, що через проблеми зі здоров’ям він втратив орієнтування на місцевості.

На пошуки лучанина служба рятувальників відправила чотири машини, знаючи зі слів родича, що потерпілий може бути в районі сіл Рованці, Боратин, житлового масиву ДПЗ. Врешті–решт Бориса Антонюка знайшов його племінник. Але рідні дуже вдячні за те, що згадані служби оперативно відгукнулися і по–людськи з ними повелися. Правда, погано, як сказав Олександр Антонюк, що в поліцейських нема пристрою, який відстежує мобілки, телефон якраз у потерпілого був включений, і його швидше можна було б розшукати.

Богдана КАТЕРИНЧУК.

Telegram Channel