Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Маневицький краєзнавець відсвяткував своє 80-ліття

Фото із Фейсбуку

Маневицький краєзнавець відсвяткував своє 80-ліття

Ювілейний вечір вчителя, громадського активіста, голови ветеранської організації с.Прилісне,  літописця, краєзнавця Михайла Івановича Романіка зібрав чимало людей

З цією поважною датою Михайла Івановича прийшли вітати і найдорожчі йому люди – родина, колеги-вчителі, друзі, місцева влада і ті, хто любить та поважає ювіляра. Про це йдеться на сторінці Прилісненської ОТГ у Фейсбуці. Ведуча свята Анжела Неродик, художній керівник Прилісненського Будинку культури, повідала про всі життєві сторінки ювіляра, його інтереси, вподобання та захоплення.

Окрасою свята був виступ родинного колективу Романіків.

Цікаву презентацію про життєвий шлях Михайла Івановича підготувала та продемонструвала його учениця, послідовниця, вчитель історії Ірина Скорик.

На честь іменинника звучали музичні композиції від фольклорного гурту «Прилісняни», учасником якого є сам пан Михайло, Анжели Неродик, юнацького гурту «Зорепад» та Дарини Матвіюк. Окрасою свята був виступ родинного колективу Романіків.

Михайла Івановича у рідному селі Прилісне знають і люблять усі – від малого до старого. Учитель за професією, історик-краєзнавець за покликанням, працював і обліковцем, і завклубом, служив у лавах Радянської армії, приймав позивні першого супутника Землі, 15 років був організатором позакласної роботи, 10 літ очолював колектив місцевої школи, Відмінник народної освіти, учитель-методист. Завдяки ентузіазму і наполегливості Михайла Івановича  у Прилісненській школі обладнали спортивний майданчик, створили кімнату бойової слави, яка згодом переросла у музей історії села; започаткував чимало традицій: вечори-зустрічі випускників школи, екскурсії та походи по місцях бойової і трудової слави.

Невтомний краєзнавець цікавиться життям, думками односельчан, спогадами старожилів.

Прилісненський літописець давно на заслуженому відпочинку, але не засиджується вдома. Очолює ветеранську організацію с.Прилісне, а шкільні свята, вечори-зустрічі випускників не обходяться без шановного гостя у навчальному закладі. Михайла Івановича ми бачимо на сцені  сільського Будинку культури і як артиста, і як ветерана праці. Він завжди серед людей, друзів, родини. Невтомний краєзнавець цікавиться життям, думками односельчан, спогадами старожилів. Він не забуває привітати з Днем народження прилісненських пенсіонерів, а до ювілярів обов’язково іде з подарунком та власними віршами.

А ще Михайло Іванович – великий шанувальник спорту. Він, активно вболіваючи за футбольну команду нашого села, постійно супроводжує її у поїздках районом. Зібрав чималий матеріал про прилісненських спортсменів.

Має Михайло Романік чудову дружину, двох доньок, які продовжують справу батьків - стали вчителями, зятів, четверо онуків, дочекався правнуків.

Кожен, хто поспілкується з Михайлом Івановичем, буде сповнений вражень, адже ця людина має неабиякий дар – творити добро, адже в нього – велике, щедре і чуйне серце.

Telegram Channel