Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
800 тисяч доларів хабара пропонував детективам НАБУ відомий одеський контрабандист

Вадим Альперін

antikor.com.ua

800 тисяч доларів хабара пропонував детективам НАБУ відомий одеський контрабандист

Нині Генпрокуратура готує клопотання про арешт підозрюваного

Про це повідомив у Facebook генеральний прокурор Юрій Луценко. Зокрема він зазначив: «На початку листопада за заявою НАБУ про пропонування хабара керівнику головного підрозділу детективів НАБУ ГСУ ГПУ зареєструвала провадження, в рамках якого зафіксовано пропозицію відомого одеського контрабандиста Вадима Альперіна виплатити 800 тис. доларів за зняття арешту на рахунки підконтрольних йому підприємств у 450 млн гривень», передає УП.

У разі не встановлення місцезнаходження підозрюваного та неявки до слідчого Генеральної прокуратури України, останнього буде оголошено у державний та міжнародний розшук.

Подробиці цієї справи повідомила у Facebook речниця генпрокурора Лариса Сарган. За її словами, 24 листопада «відомому в кримінальних колах одеському контрабандисту» повідомлено про підозру.

Зараз, за її інформацією, проводяться обшуки за місцем реєстрації та можливого місцеперебування підозрюваного з метою вручення йому клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, оскільки останній ухиляється від слідства.

«У разі не встановлення місцезнаходження підозрюваного та неявки до слідчого Генеральної прокуратури України, останнього буде оголошено у державний та міжнародний розшук», - зазначила Сарган.

Як відомо, Національне антикорупційне бюро спільно з ГПУ викрили особу, яка пропонувала співробітнику НАБУ 800 тисяч доларів хабара за припинення розслідування кримінального провадження, у якому накладено арешт на близько 450 мільйонів гривень, підконтрольних викритій особі підприємств.

Арештовані гроші належать двом десяткам одеських компаній-імпортерів, які контролює один із найвідоміших контрабандистів України.

Telegram Channel