Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Український актор засвітився в пропагандистському фільмі

Чому не оголосити персоною нон-грата Антона Макарського?

Фото з Youtube.

Волинь-нова

Український актор засвітився в пропагандистському фільмі

Після заборони в Україні серіалу «Свати» і в’їзду на територію України актора Федора Добронравова в мережі розгорілася неабияка дискусія

Одні просять повернути серіал, інші чекають, коли відповідні заходи будуть вжиті владою до інших «кримських гастролерів».

Як виявилося, таких чимало – російські актори їздять на зйомки на окупований півострів, відкрито підтримуючи його анексію, і при цьому успішно продовжують будувати успішну кар’єру в Україні, інформує «Захід.net».

 Сайт «Миротворець» неодноразово звертав увагу влади і громадськості на антиукраїнські дії відомих росіян. Але Служба безпеки України, схоже, не бачить в цьому загрозу. Хоча деякі вчинки здаються недопустимими, а реакція щодо серіалів і фільмів за участю деяких осіб має бути в таких випадках швидкою і однозначною.

Сайт «Миротворець» неодноразово звертав увагу влади і громадськості на антиукраїнські дії відомих росіян. Але Служба безпеки України, схоже, не бачить в цьому загрозу.

Наприклад, користувачі соціальних мереж звернули увагу на героя-коханця багатьох українських мелодрам – Антона Макарського. У російських серіалах він теж з’являється в подібних амплуа, проте сама тематика проектів є відверто антиукраїнською. Зокрема, в серіалі «Кримська сакура», зйомки якого, як нескладно здогадатися, проходили на окупованому Російською Федерацією півострові – в Сімферополі і Ялті, російський актор зіграв чоловіка скандального «прокурора» Криму Наталії Поклонської. Як говориться в описі до фільму, 12-серійний проект присвячений жінці, якій вдалося посісти посаду «генерального прокурора» Криму. Особливу увагу автори приділяють особистому життю героїні і початку її кар’єрного шляху.

Крім того, в 2017 році Макарський знявся в російському серіалі «Крим», в якому на російський манер висвітлюються події на Сході України. До речі, ініціатором пропагандистського фільму за участю Антона Макарського виступив Міністр оборони Росії, а зйомки картини проходили в окупованих Феодосії, Севастополі, Бахчисараї та Сімферополі.

Фігурант «Миротворця» Леонід Кулагін, добре знайомий українському глядачеві за серіалами «Кулагін і партнери» і «Райські яблучка», також засвітився на зйомках в Криму. Актор там брав участь в проекті «Саша добрий, Саша злий». Зірка серіалу «Універ», який вже довгий час залишається популярним в Україні, Настасья Самбурська відвідувала Сімеїз і Ялту, знімаючись у серіалі «Наваждение». Актриса Ольга Ломоносова, що прославилася після виходу серіалу «Не родись вродливою» і зіграла в десятках українських проектах, також успішно гастролює з виставами Кримом. Цікаво, що з приводу загрози національній безпеці України з боку цих осіб думають в СБУ і Міністерстві культури і за якими критеріями все-таки артисти з «чистилища» «Миротворця» переходять до «чорного списку» Мінкультури і СБУ?

Telegram Channel